Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorSkuland, Aase Vorre
dc.contributor.authorRotabakk, Bjørn Tore
dc.date.accessioned2022-11-03T07:59:28Z
dc.date.available2022-11-03T07:59:28Z
dc.date.created2022-11-02T15:27:50Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.isbn978-82-8296-714-3
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3029705
dc.description.abstractDenne undersøkelsen skulle frembringe ny kunnskap om hvordan konserveringsmetodene fersk og tint påvirker forbrukeroppfatninger av laks, samt hvordan det å erstatte fersk med tint laks påvirker forbrukeraksept og betalingsvillighet. Data ble innsamlet gjennom en spørreundersøkelse i Japan og USA, samt sensorisk blindtest av fersk og tint laks i Norge. Resultatene viser at forbrukerne fra USA og Japan hadde ulike assosiasjoner og holdninger til fersk og tint laks. Forsøk på å påvirke holdningen til tint laks med informasjon om karbonavtrykk hadde ingen stor effekt. Videre viste resultatene at tinte produkter må ha minst like god kvalitet som fersk for å lykkes i disse markedene. Betalingsvilligheten for tint laks var 30 % lavere i begge markedene. En segmenteringsanalyse viste at det finnes en gruppe miljøbevisste forbrukere i begge markedene som ønsket laks med lavt karbonavtrykk. Dette segmentet virker å være svært interessant som målgruppe for tint laks. Resultatene fra blindtest viste at forbrukerne ikke oppfattet sensoriske forskjeller mellom fersk og tint laks som var servert kokt og rå. Videre undersøkelser for å bekrefte betalingsvillighet og resultatene fra blindtest av fersk og tint laks anbefales
dc.description.abstractForbrukeroppfatninger om fersk og tint laks
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.titleForbrukeroppfatninger om fersk og tint laks
dc.title.alternativeForbrukeroppfatninger om fersk og tint laks
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber28
dc.source.issue12/2022
dc.identifier.cristin2068209
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901635
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel