dc.contributor.author | Jessen, Flemming | |
dc.contributor.author | Skåra, Torstein | |
dc.date.accessioned | 2015-09-01T12:46:10Z | |
dc.date.accessioned | 2015-09-02T09:45:04Z | |
dc.date.available | 2015-09-01T12:46:10Z | |
dc.date.available | 2015-09-02T09:45:04Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Nofima rapportserie. 11 p. Nofima AS, 2015 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-8296-328-2 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/298449 | |
dc.description | - | |
dc.description.abstract | Forsøksresultater fra tidligere FHF-prosjekter på matjessild har vist at salte- og modningsprosessene er reproduserbare. Det er dog stadig en utfordring å kunne måle enzymaktivitet og modningsgrad, som er to parametre som har vist seg å henge tett sammen. Analysene som er gjennomført i forsøkene, i forbindelse med produksjonen, er imidlertid tidkrevende og omstendelige og derfor dårlig egnet til industrielle formål. Det er derfor et industrielt behov for en enklere metode.
Denne rapporten bygger på arbeidet som er beskrevet i tidligere rapporter. Den beskriver identifikasjonen av mulige modnings-indikator-proteiner, og tar utgangspunkt i de forsøk med filetering av delvis modnet matjessild, som ble gjennomført i 2014. | |
dc.description.abstract | Results from previous experiments with salting and ripening of North Sea herring have shown reproducible results. A challenge remains with respect to measuring enzyme activity and degree of ripening; two parameters that appear to be closely related. The analyses carried out in the previous experiments have been elaborate and time consuming, and not well suited for process monitoring in industry.
This report describes the identification of potential protein markers for ripening, based on trials carried out in 2014. | |
dc.language.iso | nor | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=A28r6Fmiy7e%2bGmChSsTn3uu%2b13KT%2fNnzlE6ZIf3bF4c%3d&docid=12776bf23a5204cc39b923178755dc19f | |
dc.title | Proteomanalyse: To-dimensjonal gelelektroforese av Nordsjøsild i forhold til modningstid | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 37/2015 – English summary | |
dc.type | Research report | |
dc.date.updated | 2015-09-01T12:46:10Z | |
dc.identifier.cristin | 1261265 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 11065 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901033 | |