Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLorentzen, Grete Elisabeth
dc.contributor.authorØstli, Jens
dc.contributor.authorEgeness, Finn-Arne
dc.date.accessioned2015-08-11T08:10:44Z
dc.date.accessioned2015-09-02T09:43:43Z
dc.date.available2015-08-11T08:10:44Z
dc.date.available2015-09-02T09:43:43Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 8 p. Nofima AS, 2015
dc.identifier.isbn978-82-8296-308-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/298429
dc.description-
dc.description.abstractI prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er hovedmålet å studere holdbarhet på ferdig produsert klippfisk ved ulike temperaturbetingelser for deretter å komme frem til en anbefalt holdbarhet. Et av delmålene er å studere alternativer til kassering av klippfisk som ikke er egnet til konsum grunnet synlig misfarging. Omfanget av kassert eller nedklasset klippfisk som er uegnet til konsum er et minimalt problem blant norske produsenter. Først og fremst fordi en ikke bruker ressurser på å produsere klippfisk av et råstoff (sløyd og hodekappet fisk) som ikke har tilstrekkelig kvalitet. Det har i forsøk utført ved Nofima vært vist at det er mulig å produsere fiskesaus fra nedklasset saltfisk. Det er i litteraturen beskrevet en rekke bioteknologiske anvendelser av rødmidd. Dette omfatter blant annet produksjon av vaskemidler, mykgjørere for tekstilindustrien, produksjon av lær og i ulike renseprosesser.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=9w1feDok9z4iJEiugJB8P0jpwIskmDeB%2f3Uxz%2flh%2f0M%3d&docid=096944da1ffc3412ca5c1302557d7f3f8
dc.titleHoldbarhet på klippfisk. Alternativer til kassering av nedklasset klippfisk (AP4)
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-08-11T08:10:44Z
dc.identifier.cristin1257244
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900856
dc.relation.projectNofima AS: 10478-04


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel