Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorIversen, Audun
dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.date.accessioned2015-05-22T08:42:10Z
dc.date.accessioned2015-05-29T12:17:43Z
dc.date.available2015-05-22T08:42:10Z
dc.date.available2015-05-29T12:17:43Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 43 p. Nofima, 2013
dc.identifier.isbn978-82-8296-073-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/284315
dc.description-
dc.description.abstractMarkedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1.400 sushirestauranter. De tre markedene vi har undersøkt er Norge, Frankrike og Tyskland. Sammenligner man de tre markedene er det i stor grad de samme segmentene som går igjen, men med en del forskjeller og viktige nyanser. Viktige faktorer er pris kontra ferskhet og spiseopplevelse. Vi ser et stort potensiale for norske arter i sushi både nasjonalt og internasjonalt. Særlig i kvalitetsbevisste markeder som Frankrike og i Norge. Utfordringer rundt prisøkning på asiatiske varer, lang leveringstid, usikker dokumentasjon og frysekvalitet, kontinuerlig fornying og dårlig tilgang på kuttere gir åpning for norske produsenter. Rapporten anbefaler å tenke gjennom en strategi før man kaster seg ut i sushiproduksjon. Lag en historie rundt norske råvarer og vær sikker på å levere kvalitet, kontinuitet og fleksibilitet. Bruk dokumentasjon som bærekraft, opphav, fangstsertifikater, arbeidsforhold, hygiene etc. som salgsargumenter. Selv om eksport gir muligheter for store volum må hjemmemarkedet ikke undervurderes.
dc.description.abstractSushi is a growing international foodtrend. The rappid expansion has led to challenges both in the marketplace regarding supply of rawmaterial, relevant documentation round tracability, sustainability, hygiene etc. Futher there is challenges in accessibility of cutters, getting new consumers and keeping the old create a demand for continuous renewal of recipes. This opens opportunities for the Norwegian industry if they manage to supply the necessary quality both within product and service.
dc.language.isonor
dc.relation.urihhttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Kp73z7vyf72a0QFb%2bd43KihlGpsD1zTgnI1h5vfL49o%3d&docid=09a3f6d0c74874b16b83d0379153ebfca
dc.titleMuligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi
dc.title.alternativeReport 15/2013, English Summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-22T08:42:10Z
dc.identifier.cristin1045294
dc.relation.projectEgen institusjon: 10037
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel