Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorSogn-Grundvåg, Geir
dc.date.accessioned2015-05-21T08:10:17Z
dc.date.accessioned2015-05-29T12:17:32Z
dc.date.available2015-05-21T08:10:17Z
dc.date.available2015-05-29T12:17:32Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 25 p. Nofima, 2013
dc.identifier.isbn978-82-8296-057-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/284311
dc.description-
dc.description.abstractDenne rapporten presenterer resultater fra et arbeid hvor formålet har vært å vurdere mulighetene for økt produksjon av ferske bearbeidede produkter fra norsk sjømatindustri. Dette gjøres gjennom å undersøke hvordan utvikling og introduksjonen av en ny type ferskfiskprodukter på det norske markedet, høykvalitets vakuumpakket pre rigor filetert loin og filet, har påvirket det nasjonale markedet. Det vurderes også om disse produktene har konkurransefortrinn, og om det er mulig å anvende disse konkurransefortrinnene på det internasjonale markedet. Resultatene viser at nye ferskfiskprodukter har bidratt til en betydelig vekst i kategorien fersk ferdigpakket filet innen dagligvarehandelen. Representanter for både supermarkedskjeder og produsenter er positive til videre vekst i kategorien. Viktige forutsetning i så måte er lønnsomhet i hele verdikjeden, markedsføring, produktutvikling, lavt svinn og lengre holdbarhet. Økt konkurranse, og det at Salma har havnet på matbørser i media bidrar til sterkt prispress som på kort sikt kan gi økt salg, men som på lengre sikt kan true lønnsomheten i kategorien. Produktene er i liten grad introdusert internasjonalt. Suksess her vil naturlig nok avhenge av at internasjonale kunder og forbrukere oppfatter at produktene har fortrinn fra det eksisterende tilbudet.
dc.description.abstractThe aim of this work has been to assess the possibilities for increased production of fresh processed products from the Norwegian seafood industry. This was done by exploring how the introduction of high quality vacuum packed pre rigor loin has affected the Norwegian market. The results show that the new products have contributed to a significant growth of fresh prepacked fillets in the supermarket. Further growth will depend on increased profitability in the whole value chain, marketing, product development, reduced wastage and increased shelf life.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=hmCAdHA9zL%2bOl1nXdd4PvSYp6x5KJUD4n8otTCkvUls%3d&docid=09619aa2203c14250a62f0c2ae49f3008
dc.titleHvordan påvirker nye ferskfiskprodukter markedet?En undersøkelse blant produsenter og supermarkedskjeder i Norge
dc.title.alternativeReport 7/2013, English Summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-21T08:10:16Z
dc.identifier.cristin1045493
dc.relation.projectEgen institusjon: 10033


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel