Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLorentzen, Grete Elisabeth
dc.contributor.authorSkuland, Aase vorre
dc.contributor.authorSone, Izumi
dc.contributor.authorJohansen, Jørn-Owe
dc.contributor.authorRotabakk, Bjørn T
dc.date.accessioned2015-05-22T11:13:07Z
dc.date.accessioned2015-05-29T12:16:48Z
dc.date.available2015-05-22T11:13:07Z
dc.date.available2015-05-29T12:16:48Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 36 p. Nofima, 2013
dc.identifier.isbn978-82-8296-085-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/284297
dc.description-
dc.description.abstractPå oppdrag for FHF er holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe (Paralithodes camtschaticus) studert. Målet har vært å komme frem til en anbefalt holdbarhet og i tillegg vise et grunnlag for en fremtidig QIM-analyse som en alternativ måte å fastsette holdbarhet på. Cluster av kongekrabbe ble produsert ved Storbukt Fiskeindustri AS i Honningsvåg. Deretter ble clusterne lagret i 14 døgn på 4 °C og analysert med hensyn på mikrobiologi, sensorikk, farge, pH og salt. En totalvurdering av resultatene viser at kjøtt i legger har en holdbarhet på 8 døgn, mens kjøtt fra skulder har en holdbarhet på 5 døgn. Det er imidlertid lite praktisk for industrien å operere med to holdbarheter på ett produkt. Derfor anbefales en holdbarhet på 5 døgn for kjølt cluster av kongekrabbe produsert under de samme betingelsene som i dette forsøket. I en fremtidig QIM-analyse, viser resultatene at lukt i skulderdelen gir en klar indikasjon på produktets totale kvalitet. Dette vil være viktig ved bruk av en fremtidig QIM analyse.
dc.description.abstractIn this project, shelf-life of clusters of red king crab (Paralithodes camtschaticus) has been studied. A cluster refers to a "half king crab", namely three legs plus one claw attached to a shoulder. The aim of the work has been to determine shelf-life of meat located in shoulders and legs and link this to microbial and chemical analysis. During storage, a deterioration of the meat located in the shoulder occurred faster as compared to the meat of the legs. Based on this, a shelf of 5 and 8 days for meat in shoulder and legs, respectively, is recommended. However, as clusters are sold as one unit, the overall recommended shelf of chilled clusters is 5 days.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=uSjVWiLAGWfVx3yDx3uYKJXS1AINziJBxH8Pl%2fCYU5M%3d&docid=071a9d8eaf954425f9e217075ac21a228
dc.titleBestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe
dc.title.alternativeReport 21/2013, English Summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-22T11:13:07Z
dc.identifier.cristin1045059
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900882
dc.relation.projectEgen institusjon: 10479


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel