Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorNordtvedt, Tom Ståle
dc.contributor.authorOlsen, Stein Harris
dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.date.accessioned2015-05-22T12:46:38Z
dc.date.accessioned2015-05-26T11:37:15Z
dc.date.available2015-05-22T12:46:38Z
dc.date.available2015-05-26T11:37:15Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 9 p. Nofima, 2013
dc.identifier.isbn978-82-8296-119-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/284037
dc.description-
dc.description.abstractFlere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk traff ikke skissen godt i forhold til faglige prioriteringer i handlingsplanen til FHF 2013. Nofima og SINTEF Energi fikk derfor i oppdrag fra FHF å arrangere et arbeidsmøte med industrien for å: Klarlegge utfordringer i næringen og synliggjøre den vitenskapelige kunnskapsfronten, relatert til utblødning og kjøling. Nofima, SINTEF Energi og FHF inviterte foredragsholdere og arrangerte et arbeidsmøte, som ble gjennomført 12. og 13. juni på Hell i Trøndelag, med 44 deltakere fra næringen og forskningsmiljøene. Denne rapporten oppsummerer stikkordsmessig det som ble presentert i foredragene og som fremkom av gruppearbeidene. Alle foredragene og presentasjonene er tilgjengelige på FHF sine hjemmesider (www.fhf.no). Rapporten gir også innspill til FHFs handlingsplan for 2014. Arbeidsmøtet kan på dette punktet oppsummeres i en anmodning til FHF om å initiere fortsatt FoU-arbeid for å løse problemer næringsaktører opplever i de nye slakteprosessene, med hensyn til hurtig og god blodtapping og kjøling av laks og ørret.
dc.description.abstractSeveral stakeholders from the Norwegian fish farming industry have expressed a desire that further development regarding bleeding and cooling of salmon in the slaughter process must continue. Participants from the slaughter and processing industry contacted Nofima and SINTEF Energy and a project outline was prepared and sent to Norwegian seafood research fund (FHF). However, thematic the project outline did not hit well in the field of research priorities in FHF action plan for 2013. Nofima and SINTEF Energy Research were therefore commissioned by FHF to organize a workshop together with the industry to: Clarify the challenges facing the industry and highlight the scientific forefront of knowledge, related to bleeding and cooling. Nofima, SINTEF Energy and FHF invited speakers and held a workshop with 44 participants from industry and research, which was completed on the 12th and 13th of June 2013, at Hell in Norway. This report summarizes briefly what was presented at the workshop. All lectures and presentations are available on FHF website (www.fhf.no). The report also provides suggestions for FHF action plan for 2014. The workshop can at this point request to the FHF to initiate continued R & D efforts to solve the problems experienced by the industry in the new harvest processes, in order to obtain quick and good exsanguinations and cooling slaughtered salmon and trout.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Qfcwz0zzNjipXINLKmQJc5Gs%2bnCJvbA15SMotnHJtuY%3d&docid=0595205af7b8f45e9881d67e19b63aeed
dc.titleWorkshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet
dc.title.alternativereport 37/2013, English Summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-22T12:46:38Z
dc.identifier.cristin1044447
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900906
dc.relation.projectEgen institusjon: 10606


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel