Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSogn-Grundvåg, Geir
dc.date.accessioned2015-05-22T12:45:17Z
dc.date.accessioned2015-05-26T07:30:18Z
dc.date.available2015-05-22T12:45:17Z
dc.date.available2015-05-26T07:30:18Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 25 p. Nofima, 2013
dc.identifier.isbn978-82-8296-055-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/284008
dc.description-
dc.description.abstractFor å forbedre næringens muligheter til å utvikle konkurransedyktige differensieringsstrategier har formålet med dette prosjektet vært å øke kompetansen om produktdifferensiering i sjømat-næringen. En rekke ulike studier langs hele verdikjeden har bidratt til ny kunnskap. Dette inkluderer en omfattende studie av priser og produkter i britiske supermarkeder som har avdekket prispremier for ulike egenskaper ved torsk, hyse og laks. Det ble blant annet avdekket prispremier for egenskapene "krokfanget", opprinnelse, MSC-merking og at de ulike kjedene har svært ulike prispremier for MSC-merking. Prosjektet har også påvist at krokfanget torsk og hyse har et svært positivt omdømme i hele verdikjeden – men har også avdekket mange barrierer for differensiering av slik høykvalitetsfisk fra kystflåten. Det er også gjennomført studier av barrierer og muligheter for differensiering av levendelagret torsk med interessante resultater. En studie av de nye vakuumpakkede filetproduktene basert på pre-rigor produksjon av oppdrettslaks viser en betydelig vekst, men også at konkurransen og prispresset er betydelig og økende. Innsikten fra prosjektet har stort anvendelsespotensiale både innad i bedrifter og organisasjoner og i deres forhold til både leverandører og kunder.
dc.description.abstractThe purpose of this project has been to enhance the understanding of product differentiation in the seafood industry. To meet this goal a number of different studies have been conducted at different links in the value chain for cod, haddock and salmon. The results revealed a wide range of opportunities and barriers for differentiation, for example by documenting price premiums for various product attributes in supermarkets in the UK. Findings have been widely communicated to the industry and should have substantial potential to enhance current understanding of differentiation in the seafood industry.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7GNKpkKV0mXw1cAauHoShEUqLjwd9Z47gdQBGKZVRj8%3d&docid=0471544a9e31c471bbd68f33db0e725f9
dc.titleProduktdifferensiering og konkurransefortrinn
dc.title.alternativeReport 6/2013, English Summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-22T12:45:17Z
dc.identifier.cristin1045501
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900276
dc.relation.projectEgen institusjon: 20754


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel