Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBorch, Trude Kristin
dc.date.accessioned2015-05-18T12:54:33Z
dc.date.accessioned2015-05-20T08:18:31Z
dc.date.available2015-05-18T12:54:33Z
dc.date.available2015-05-20T08:18:31Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 45 p. Nofima AS, 2013
dc.identifier.isbn978-82-8296-242-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/283786
dc.description-
dc.description.abstractDenne rapporten presenterer resultatene fra første del av prosjektet «Hermetiserte sjømatsuvenirer» som er finansiert av Innovasjon Norge via Marint Verdiskapingsprogram og ledet av King Oscar. Fra Nofima er forskerne Morten Heide, Audun Iversen og Trude Borch involvert i prosjektet. Notatet inneholder en kartlegging av norske sjømatprodukter som kan fungere som gave eller suvenir i det norske reiselivsmarkedet. Kartleggingen inkluderer ikke alle tilgjengelige produkter i alle kategorier. Spesielt på produkter som røkt laks er tilbudet så omfattende at en fullstendig kartlegging ville være svært ressurskrevende og lite hensiktsmessig ut fra prosjektets formål. Kartleggingen inkluderer både produkter som selges fra dagligvare, mathaller og torg og produkter som distribueres via ulike andre typer matutsalg. Kartleggingen inkluderer kun sjømatprodukter som er emballert og som er produsert av fisk og skalldyr høstet i norske farvann (vill og oppdrett). Blant lakse- og ørretproduktene har vi ikke inkluderte produkter som er produsert av ferskvannsfisk og inkluderer stor sett produkter som er produsert av oppdrettsfisk. Produkter av røye er ikke inkludert i gjennomgangen. Av fiskefarseprodukter er kun de hermetiserte produktene inkludert. Av ferske produkter som ikke er varmehehandlet, røkt, tørket eller saltet har vi kun inkludert loins av torsk og laks. Lutefisk og boknafisk er utelatt fra gjennomgangen ut fra at det antas for å være lite aktuelle produkter i turistmarkedet. I siste del av rapporten foretas det en detaljert gjennomgang av hvordan produsentene merker og markedsfører de produktene som er spesielt rettet inn mot suvenir-/gavesegmentet. Kartleggingen er gjennomført via bransjesøk blant annet i kategoriene «sjømatprodusenter» og «gaveartikler og firmagaver». I tillegg har det vært foretatt søk på Internet ved hjelp av søkeordene «matgave» og «suvenir». I og med at en del norske sjømatprodukter selges på nett i engelskspråklige fora har det også vært søkt på ordene «culinary gifts» og «food souvenirs». Produkter har også vært kartlagt gjennom direkte kontakt med produsenter og salgsledd via telefon og epost. Kartleggingen inkluderer også sjømatproduktene som selges fra «Salmon House of Norway» på Gardermoen Oslo Lufthavn, Mathallen i Oslo og Fisketorget i Bergen.
dc.description.abstractThis report presents the results from the first part of the project “Canned seafood souvenir” which is financed by Innovation Norway (The program Marine Value Creation). This first part of the project has mapped seafood products that can work as souvenirs for tourists visiting Norway. We had in this mapping focused on seafood products that are preserved in some way as such products are more suited for transportation from a tourist destination than fresh products that need cooling. The method for data collection has been Internet search and phone interviews. In the last part of the report we present some examples of how products are presented and labelled to be attractive in fine foods or tourism markets.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=I%2bkjRPDt2HoJ6hv6Jex%2fPYFaMBngiZSQxu2Mi9toslI%3d&docid=05dad1fd73f88418192a0299520f93f83
dc.titleTilbudskartlegging. Sjømatprodukter som kan fungere som suvenirer i norske reiselivsmarkeder
dc.title.alternativeRapport/Report 43/2013 English summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-18T12:54:33Z
dc.identifier.cristin1095334
dc.relation.projectEgen institusjon: 10373


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel