Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEgeness, Finn-Arne
dc.contributor.authorPleym, Ingelinn Eskildsen
dc.date.accessioned2015-05-06T11:20:06Z
dc.date.accessioned2015-05-07T07:36:31Z
dc.date.available2015-05-06T11:20:06Z
dc.date.available2015-05-07T07:36:31Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 19 p. Nofima AS, 2015
dc.identifier.isbn978-82-8296-290-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/283269
dc.description-
dc.description.abstractI denne faglige sluttrapporten oppsummeres prosjektet «Klippfisk til Angola» finansiert av FHF. Positiv utvikling for en rekke makroøkonomiske variabler har økt etterspørselen etter klippfisk av torsk og sei i Angola. Våre funn viser at med lokal tilstedeværelse og konkrete tiltak kan Angola bli et enda viktigere marked for norsk klippfisknæring. Klippfisk av sei er svært godt tilpasset afrikanske verdikjeder. Dersom norske aktører ønsker å vokse ytterligere bør en undersøke mulighetene for økt salg i supermarkedskjedene, først og fremst fordi det etableres stadig nye kjeder i nye geografiske områder. Det vil også åpne mulighetene for salg av klippfisk av sei av store størrelser fordi kjedene selv kan stå for noe av produkttilpasningen. Det vil likeledes være relevant å tilegne seg ytterligere kunnskap om folkegruppen «Bakongo» som er den største konsumenten av klippfisk av sei i Angola i dag. Skal en vokse med klippfisk av torsk må en konkurrere mot portugiserne som dominerer denne kategorien. Supermarkedskjedene ønsker å kjøpe direkte fra norske eksportører, hvis hensikt er å kutte antall ledd i verdikjeden og øke konkurransen i leverandørleddet. Denne muligheten bør norsk industri benytte. Fysiske møter med angolanske supermarkedskjeder vil være hensiktsmessig i denne forbindelsen. Etterspørselen etter norsk klippfisk vil imidlertid påvirkes av den økonomiske utviklingen i det svært oljeavhengige landet i Vest-Afrika. Myndighetene arbeider imidlertid men en rekke tiltak for å skape flere næringer og arbeidsplasser i landet. Korrupsjon og et krevende byråkrati gjør det utfordrende å arbeide i og med Angola.
dc.description.abstractThis report presents the results of the project "Dried and salted fish to Angola”" The purpose of the project was to provide reliable and relevant industry knowledge to increase the export of bacalhau to Angola. The results of this project show that there is an increasing demand for both dried and salted cod and saithe in Angola, due to positive economic development. Increased market effort from the Norwegian industry could accelerate the demand and make Angola an even bigger market for dried and salted fish from Norway.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Lblu0aiejAYLF4o5WdCJZt2wUI68NnbV2DDLKsUv5kc%3d&docid=07d8897596699447791c5b64807f0f0bf
dc.titleKlippfisk til Angola. Muligheter og utfordringer for norsk klippfisk i det angolanske markedet. Faglig sluttrapport
dc.title.alternativeRapport/Report 19/2015 – English summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-06T11:20:06Z
dc.identifier.cristin1240819
dc.relation.projectNofima AS: 10776
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900965


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel