Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHerland, Hilde
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorRotabakk, Bjørn Tore
dc.date.accessioned2015-05-04T12:00:28Z
dc.date.accessioned2015-05-06T08:18:28Z
dc.date.available2015-05-04T12:00:28Z
dc.date.available2015-05-06T08:18:28Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 20 p. Nofima, 2014
dc.identifier.isbn978-82-8296-150-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/283225
dc.description-
dc.description.abstractUtvannet tørrfisk er et krevende produkt når det gjelder holdbarhet i kjølt tilstand. På grunn av høyt bakterieinnhold er det nødvendig å hemme eller drepe disse for å kunne oppnå en holdbarhet som gjør at produktene kan ligge lenge nok i kjøledisken til at dette er en interessant vare for dagligvarebutikker, og dermed for potensielle produsenter av et slikt produkt. Det finnes flere metoder for å hemme/drepe bakterier i næringsmidler, men ikke alle er egnet for dette produktet. Basert på litteraturstudier virker pakking i modifisert atmosfære (MA) og høytrykksprosessering (HP) som de mest lovende metodene. Det ble gjennomført et forsøk der effekten av pakking og konservering på holdbarhet under kjølelagring ble testet. Det ble også undersøkt om vasking av skinn i utvanningsprosessen har effekt på holdbarheten på det utvannede produktet. Resultatene viste at MA-pakking syntes som den mest hensiktsmessige metoden for å forlenge holdbarheten til utvannet tørrfisk lagret ved 4 C. Holdbarheten ble forlenget med minst en uke, inntil vel to uker.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=nO9U96uK29NeTIqYfekPuW8h7yoclSbEswGh0Q6jY%2fQ%3d&docid=05319f75e25ee4e1d90916fa53a5dfcf0
dc.titleØkt holdbarhet på utvannet tørrfisk for innenlandsmarkedet
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-04T12:00:28Z
dc.identifier.cristin1108440
dc.relation.projectEgen institusjon: 10490


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel