Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.date.accessioned2015-05-04T11:19:16Z
dc.date.accessioned2015-05-06T08:17:48Z
dc.date.available2015-05-04T11:19:16Z
dc.date.available2015-05-06T08:17:48Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 34 p. Nofima AS, 2014
dc.identifier.isbn978-82-8296-238-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/283211
dc.description-
dc.description.abstractDenne rapporten omhandler resultatene fra prosjektet «Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer». Formålet med prosjektet var å fremskaffe pålitelig og næringsrelevant kunnskap som skal øke verdiskaping og markedsmessige muligheter for norsk makrell. Resultatene i dette prosjektet viser at dagens bearbeidede makrellprodukter ikke er godt nok tilpasset utenlandske røykeriers ønsker og behov. Utvikling av markedstilpassede makrellprodukter representerer en mulighet for norsk pelagisk industri og kan bidra til at industrien blir mindre avhengig av eksport av fryst rund makrell. Prosjektet har identifisert to markedsmuligheter for bearbeidede makrellprodukter til røyking: • Sløyd (og hodekappet) makrell som kan anvendes direkte i produksjon til utenlandske røykerier • Filet og/eller flaps av høy kvalitet En suksessfull utvikling av disse produktene vil avhenge av at man klarer og utvikle produkter som kan forsvare produksjons- og utviklingskostnadene. I dette regnestykket må man også inkluderer verdien av restråstoffet fra videreforedling av makrell.
dc.description.abstractThis report presents the results of the project "Processing of mackerel for smoking - Phase 1: Opportunities and Barriers." The purpose of the project was to provide reliable and relevant industry knowledge to increase the value and market opportunities for Norwegian mackerel. The results of this project show that the current processed mackerel products are not well adapted to the needs of foreign smokehouses. Development of customized mackerel products represent an opportunity for Norwegian pelagic industry and can help the industry become less dependent on exports of frozen round mackerel.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7lA8W1eoryr6sIdwPKkZMlHfGxoPf%2bcb4b7yELYZuDA%3d&docid=0ab83604fbebf4692bdde7b59b4b1ab96
dc.titleBearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer
dc.title.alternativeRapport/Report 44/2014 English summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-04T11:19:16Z
dc.identifier.cristin1169192
dc.relation.projectNofima AS: 10820
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900971


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel