Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSvorken, Marianne
dc.contributor.authorHermansen, Øystein
dc.contributor.authorKarlsen, Kine Mari
dc.date.accessioned2015-05-04T10:31:43Z
dc.date.accessioned2015-05-06T07:34:42Z
dc.date.available2015-05-04T10:31:43Z
dc.date.available2015-05-06T07:34:42Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 27 p. Nofima AS, 2015
dc.identifier.isbn978-82-8296-242-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/283163
dc.description-
dc.description.abstractHensikten med dette arbeidet var å beregne de økonomiske konsekvenser for industrien ved varierende kvalitet for råstoffet (kvalitetsklasser) av torsk på et aggregert nivå. Sammenhengen mellom de enkelte kvalitetsfeil på råstoff og utbytte og produkt¬sammen¬setning er i stor grad ukjent. I tillegg er observasjonene av priser i markedene for de aktuelle produktene usikre. I analysene har vi derfor måttet benyttet en rekke forutsetninger som i stor grad er basert på subjektive oppfatninger. Dette betyr at tallene som fremkommer i rapporten må tolkes med varsomhet og betraktes som svært grove anslag om omfanget av de økonomiske konsekvensene ved varierende kvalitet på torskeråstoffet. Det er ikke tatt hensyn til eventuelle økte fangst- eller prosesseringskostnader. Vi har tatt for oss produktkategoriene filet, saltfisk, klippfisk og fersk rund fisk. Betydelige kategorier som tørrfisk og frossen rundfisk er ikke behandlet. Vi har i stor grad lagt klassifiseringen av fangstskader i Akse mfl (2014) til grunn for analysene. Ernæringsstatus og medfølgende spaltingsproblematikk er ikke betraktet som fangstskade. Filet er beregnet å ha det høyeste verdipotensialet med om lag 13 % per kilo fisk. Av den norske eksportverdien i 2013 utgjør dette 100 millioner kr. Resultatene for saltfisk ligger i intervallet 3,3-7,7 % per kg (23-54 millioner kr) og for klippfisk 2-4 % per kg (30-57 millioner kr). For salget av fersk fisk er verditapet estimert til 3-4 % per kg (25-35 millioner kr). Samlet gir dette et potensial på mellom 178 og 246 millioner kr.
dc.description.abstractThe aim of the project was to calculate the economic consequences for the industry due to different quality of cod at an aggregated level.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=vCD6mx8GHjRenvcOXx6%2f143blfKKPEYFGYCaQB5Vzw4%3d&docid=02d845111afff4997862582b5ddbf8b26
dc.titleRåstoffkvalitet og salgsverdi – Estimert tap for torsk i 2013
dc.title.alternativeRapport/Report 4/2015 - English summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-04T10:31:43Z
dc.identifier.cristin1220931
dc.relation.projectNofima AS: 10743
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900951


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel