Blar i Nofima rapportserie på forfatter "Langsrud, Solveig"
-
Assessment of antimicrobial resistance in the food chains in Norway. Scientific Opinion of the Panel on microbiological hazards of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Yazdankhah, Siamak Pour; Grahek-Ogden, Danica; Hjeltnes, Brit; Langsrud, Solveig; Lassen, Jørgen Fr; Norström, Madelaine; Sunde, Marianne; Eckner, Karl Fredrich; Kapperud, Georg; Narvhus, Judith; Nesbakken, Truls; Robertson, Lucy; Rosnes, Jan Thomas; Skjerdal, Taran; Skjerve, Eystein; Vold, Line; Wasteson, Yngvild (VKM Report, Research report, 2015) -
Chlorhexidine compounds in cosmetic products Risk assessment of antimicrobial and antibiotic resistance development in microorganisms. Opinion of the Panel on Biological Hazards of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Lunestad, Bjørn Tore; Møretrø, Trond; Hegstad, Kristin; Langsrud, Solveig; Scheie, Anne Aamdal; Kapperud, Georg; Lassen, Jørgen Fr; Nygård, Karin Maria; Robertson, Lucy; Nesbakken, Truls; Olsvik, Ørjan; Tranulis, Michael A.; Tryland, Morten; Rimstad, Espen (VKM Report, Research report, 2010) -
Forbrukeres matadferd på kjøkkenet
Ueland, Øydis; Hagtvedt, Therese; Langsrud, Solveig; Veflen, Nina (Nofima rapportserie, Research report, 2017) -
Forebygging av Listeria i produksjonsanlegg for laks ─ Faglig sluttrapport
Langsrud, Solveig; Møretrø, Trond (Nofima rapportserie, Research report, 2018)ATP-metoden kan brukes som et supplement til, men ikke erstatte mikrobiologisk renholdkontroll og/eller prøvetaking for Listeria. ATP-metoden for renholdskontroll i produksjonsanlegg for laks/ørret kan benyttes for å påvise ... -
Hurtigmetoder for påvisning av listeria (Faktaark)
Moen, Birgitte; Fagerlund, Annette; Langsrud, Solveig (Other type of report, 2024)For å forebygge listeria i mat er det viktig med raskere metoder for påvisning. Nofima har kartlagt hvilke metoder for påvisning av Listeria monocytogenes som finnes på markedet og vurdert mulighetene for å utvikle en ... -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 1: Hurtigmetoder på markedet
Moen, Birgitte; Langsrud, Solveig; Fagerlund, Annette (Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 2: Nye metoder og teknologier
Moen, Birgitte; Langsrud, Solveig; Fagerlund, Annette (Nofima rapportserie, Research report, 2024)Det er et stort ønske fra aktører i sjømatindustrien å få en raskere metode for påvisning av listeria. Som en del av et FHF prosjekt så er det vurdert om det er faglig og teknisk mulig å utvikle en metode for påvisning av ... -
Nye verktøy for kontroll med listeria i laks og lakseprodukter: Vurdering og uttesting av metoder for å redusere listeria-nivået i råvarer og produkter. Forprosjekt
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Langsrud, Solveig (Research report, 2015)Listeria er en stor utfordring for laksenæringen. Optimal produksjonshygiene er vesentlig for kontroll, men kan ikke sikre fravær av listeria i laks og lakseprodukter. Det er derfor behov for metoder som kan eliminere eller ... -
Overvåking og prøvetaking for økt kontroll med Listeria ved produksjon av varmebehandlede, spiseklare kjøttprodukter
Heir, Even; Møretrø, Trond; Langsrud, Solveig (Research report, 2016) -
Problemløsing og forebygging av Listeria i avdelinger som håndterer uemballerte, varmebehandlete kjøttprodukter
Langsrud, Solveig; Møretrø, Trond; Heir, Even (Research report, 2016) -
Produksjonshygiene og holdbarhet av islagret pre-rigor laksefilet. Sluttrapport – FHF-prosjekt 900938
Langsrud, Solveig (Nofima rapportserie, Research report, 2015)Målet med prosjektet var å bygge opp et kunnskapsgrunnlag for å oppnå lenger og mer stabil holdbarhet på islagret laks. Mikrobiologisk vekst, senoriske endringer og forbrukeroppfatning av laksefilet som var tilsatt ulike ... -
Produksjonshygiene og holdbarhet av pre-rigor laksefilet (forprosjekt). Nivå av bakterier og kartlegging av bakterieflora/mikrobiota på pre-rigor produsert islagret laksefilet
Heir, Even; Langsrud, Solveig; Moen, Birgitte; Hansen, Anlaug ådland (Research report, 2013)Formålet med dette forprosjektet har vært å gi en oversikt over dagens status for prosess/hygieneforhold som kan ha betydning for kvalitet og holdbarhet til fersk, islagret pre-rigor filetert laks. Arbeidet er gjennomført ... -
Smitteveier og smittekilder for Listeria i produksjonskjeden for sløyd og røkt laks
Heir, Even; Langsrud, Solveig (Research report, 2013)Målet i denne arbeidspakken har vært å identifisere smitteveier og smittekilder for Listeria i anlegg som produserer sløyd og/eller røkt laks. Det er gjennomført systematisk prøvetaking i fire anlegg som prosesserer ... -
Tiltak for økt kontroll med listeria i laksenæringen. Sluttrapport + vedlegg
Heir, Even; Langsrud, Solveig (Research report, 2014)Listeria er en av de største mikrobiologiske utfordringene for laksenæringen. Målet med dette prosjektet var økt kunnskap og bedre grunnlag for å oppnå økt kontroll med listeria i laksenæringen. Prosjektet bygger på ...