• Test av filetlinjen til Skaginn 

      Joensen, Sjurdur; Hardarson, Vidar; Olsen, Jan-Vidar (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      Som del av prosjektet ”Temperaturstyring fra fangst til marked”, oppdragsgiver FHL Filetforum, har SINTEF Energiforskning og Fiskeriforskning deltatt i vurderingen av en nytt konsept for produksjon av filet som er utviklet ...
    • Test av ny sløyemaskin for hvitfisk 

      Jørpeland, Gaute; Roth, Bjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      En sløyemaskin for sløying av trosk (Seaside A/S) ble testet opp mot håndsløyd fisk utført av trenet personell under kommersielle betingelser. Dette for å undersøke om maskinen vil oppfylle visse kvalitetskrav mht til skade ...
    • Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport 

      Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ...
    • Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport 

      Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ...
    • Test of ROV-based harvesting methods for sea urchins and scallops. Part one: Report on Sea Urchin (Kråkebolle) collection trial 

      James, Philip; Siikavuopio, Sten Ivar (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      One of the major bottlenecks to the development of a sea urchin industry in Norway is a reliable and economically viable method of collecting urchins. The current trial aimed to test the economic feasibility of fishing ...
    • Test of ROV-based harvesting methods for sea urchins and scallops. Part two: Report on scallop (stort kamskjell) collection trials 

      James, Philip; Siikavuopio, Sten Ivar (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      A series of trials were conducted to test the efficacy of the SeabedHarvester ROV for collecting scallops. The ROV had a specifically designed collector installed for the scallop trials. The trials were undertaken in ...
    • Testing av rekeskallmel i torskefôr – Faglig sluttrapport 

      Bogevik, André Sture; Jonassen, Thor Magne; Alvestad, Rene; Chikwati, Elvis Mashingaidze; Løkka, Guro; Kortner, Trond M. (Nofima rapportserie, Research report, 2024)
    • The Arctic as a Food Producing Region. Phase 1: Current status in five Arctic countries 

      Elde, Silje; Kvalvik, Ingrid; Nøstvold, Bjørg Helen; Rødbotten, Rune; Dalmannsdottir, Sigridur; Halland, Hilde; Uleberg, Eivind; Reykdal, Ólafur; Árnason, Jón; Pálsson, Páll Gunnar; Halldórsdóttir, Rakel; Hilmarsson, Óli Þór; Þórðarson, Gunnar; Valsdóttir, Þóra; Knudsen, Rebekka; Natcher, David; Sidorova, Daria (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      The aim of the "Arctic as a food producing region" - project is to assess the potential for increased production and added value of food from the Arctic region, with the overarching aim of improving economic and social ...
    • The effect of AQUI-S on nitrogen compound removal efficiency in recirculating aquaculture system (RAS) 

      Kolarevic, Jelena; Terjesen, Bendik Fyhn (Research report, 2014)
      AQUI-S (AQUI-S® New Zealand Ltd., Lower Hutt, New Zealand) is a water dispersible liquid anaesthetic that is currently approved in Norway for sedation and anesthesia of Atlantic salmon (Salmo salar L.) and rainbow trout ...
    • The Future for Salmon in France 

      Nilssen, Frode; Monfort, Marie C (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      The aim of the research project is to explore future trends and potential market opportunities for farmed salmon in France. Based on a survey carried out with French salmon industrialists, traders and sociologists, this ...
    • The Future for Salmon in Germany 

      Johnsen, Oddrun; Nilssen, Frode (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      The purpose of this report is to describe and analyse the potential development in one of the prime markets for farmed salmon, namely Germany. The report focus on issues that primarily are perceived as important for ...
    • The link between antimicrobial resistance and the content of potentially toxic metals in soil and fertilising Products. Opinion of the Panel on Biological Hazards of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety 

      Wasteson, Yngvild; Skjerve, Eystein; Yazdankhah, Siamak Pour; Eckner, Karl Fredrich; Kapperud, Georg; Lassen, Jørgen Fr; Narvhus, Judith; Nesbakken, Truls; Robertson, Lucy; Rosnes, Jan Thomas; Skjerdal, Taran; Vold, Line (VKM Report, Research report, 2017)
    • The opportunities in the catfish surplus market in Vietnam 

      Nortvedt, Ragnar (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      The current information is collected during two visits to Ho Chi Minh City and Long Xuyen in Vietnam (Figure 1) in June and October 2007, and was also presented at the Biomarine Industry Seminar, arranged by Fiskeriforskning, ...
    • The plant protein trend in Norway - Market overview and future perspectives 

      Gonera, Antje; Milford, Anna Birgitte (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      In a short period of time there has been a rapid increase in the market for Norwegian branded plant protein processed products, among which some are imported, others produced in Norway. Other countries have a much more ...
    • Tidlig innfarging av regnbueørret – kvalitet på rogn og muskel 

      Olsen, Stein Harris; Siikavuopio, Sten Ivar; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Hustad, Anette; Kalberg, Monica (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Den overordnede idéen for dette prosjektet er å øke verdiskapingen innen oppdrett av regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge gjennom kombinert produksjon av matfisk og konsumrogn. Fra tidligere forsøk med ørret fra ...
    • Tilbudskartlegging. Sjømatprodukter som kan fungere som suvenirer i norske reiselivsmarkeder 

      Borch, Trude Kristin (Research report, 2013)
      Denne rapporten presenterer resultatene fra første del av prosjektet «Hermetiserte sjømatsuvenirer» som er finansiert av Innovasjon Norge via Marint Verdiskapingsprogram og ledet av King Oscar. Fra Nofima er forskerne ...
    • Tilgjengelig utstyr for å hindre avrenning 

      Rotabakk, Bjørn Tore; Petrich, Chris (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
      I denne rapporten er tilgjengelige løsninger for å hindre avrenning oppsummert. Tette kasser fremstår som et alternativ som raskt kan implementeres hvis fisken er tilstrekkelig nedkjølt. Tette kasser må enten være laget ...
    • Tilsetningsstoff og tekniske hjelpestoff ved produksjon av filet av hvitfisk. Faglig sluttrapport 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Målsettingen med dette prosjektet har vært å øke den generelle kunnskapen om bruk av tilsetningsstoffer og tekniske hjelpestoffer ved produksjon av hvitfiskfilet. I prosjektet er det gjennomført et litteraturstudium på ...
    • Tilsetningsstoffer i fôr til laks og regnbueørret - Sluttrapport FoU tillatelser SF HØ 25 og H B 46 

      Bogevik, André Sture; Larsson, Thomas; Hatlen, Bjarne (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
      Nofima har vært faglig ansvarlig for FoU tillatelsene SF HØ 25 og H B 46 til Aller Aqua. Målet til FoU tillatelsene har vært å teste tilsetningsstoffer i fôr for å styrke vekst og helse i laks og regnbueørret, og for å ...
    • Tiltak for økt kontroll med listeria i laksenæringen. Sluttrapport + vedlegg 

      Heir, Even; Langsrud, Solveig (Research report, 2014)
      Listeria er en av de største mikrobiologiske utfordringene for laksenæringen. Målet med dette prosjektet var økt kunnskap og bedre grunnlag for å oppnå økt kontroll med listeria i laksenæringen. Prosjektet bygger på ...