Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 590-609 av 1072
-
Metoder for kvalitetsmåling på hel laks
(Research report, 2016)I dette prosjektet er det gjennomført en skrivebordsstudie på aktuelle teknologier som kan anvendes for å måle kvalitet på hel laks. Kvalitetsparametere som er vektlagt i studiet er fettinnhold, fettfordeling, fettsammensetning, ... -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 1: Hurtigmetoder på markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 2: Nye metoder og teknologier
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Det er et stort ønske fra aktører i sjømatindustrien å få en raskere metode for påvisning av listeria. Som en del av et FHF prosjekt så er det vurdert om det er faglig og teknisk mulig å utvikle en metode for påvisning av ... -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 3: Genotypingsmetoder
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Sporing av Listeria monocytogenes er en viktig del av lakseprodusenters kvalitetskontroll. Det er økende interesse i laksenæringen for metoder som kan gi mer informasjon enn bare et svar på om listeria er til stede i en ... -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Dagens referansemetode for påvisning av Listeria monocytogenes tar minimum to dager før man får et endelig svar. Dette reduserer mulighetene for å gjøre risikoreduserende tiltak. Prosjektet har kartlagt dagens kommersielle ... -
Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Denne rapporten beskriver metodikk og råstoffdata for karakterisering og opparbeiding av prøvemateriale til analyse av kvalitet ved varmebehandling av torsk. Torsk fra Havbruksstasjonen i Tromsø ble benyttet. Filetene ble ... -
Mikroalger i fôr, ny løsning for å redusere lusepåslag på laks – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I dette prosjektet har vi testet ut en hypotese om at ved å erstatte vegetabilske oljer i fôr til oppdrettslaks med marine oljer, vil man kunne redusere lusepåslag hos laks. Vi har fôret laks med fire ulike fôr, der ... -
Mikrobiologi og produksjonshygiene i fiskemelindustrien
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten gir en grunnleggende innføring i mikroorganismenes systematiske inndeling, reproduksjon og forhold til miljøfaktorer som temperatur, fuktighet og næringstilgang. De mest aktuelle patogene bakterier som kan forekomme ... -
Mikrobiologisk kvalitet på rogn av hvitfisk – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Norsk hvitfiskindustri har lange tradisjoner med å konservere rogn. Eksempler på konserveringsmetoder er salting, sukker-salting, frysing, og varmebehandling. Rogn fra torsk og sei er en viktig ingrediens i kaviar, mens ... -
Mikroflora i oppdrettstorsk
(Research report, 2004)I prosjektet ”Lett konservering av produkter fra nye oppdrettsarter ” ble det utført et forsøk hvor mikrofloraen ble undersøkt mhp spesifikke patogener og kvalitetsforringere. Det ble avdekket at sulfidproduserende bakterier ... -
Miljø og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk i merd
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Miljøkonsekvensanalyse: Integrert havbruk i Norge. September 2017
(Research report, 2017) -
Miljømerking av fisk og norsk fangstmønster
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Utredningen kartlegger hvordan fangstreguleringer og fangstadferd samsvarer med kriterier for miljøgodkjenninger av villfanget fisk. I studiet er de tre miljømerkene for villfanget fisk Marine Stewartchip Council, KRAV og ...