Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 561-580 av 1072
-
Laks til Sør-Afrika. Handelsstatistikk og makroøkonomiske rammebetingelser
(Research report, 2014)Rapporten ser nærmere på det sørafrikanske markedet for laks. Rapporten viser at Sør-Afrika importerer stadig mer laks. Totalt ble det importert rundt 5.000 tonn laks i 2013. Fersk laks er den største kategorien med cirka ... -
Tiltak for økt kontroll med listeria i laksenæringen. Sluttrapport + vedlegg
(Research report, 2014)Listeria er en av de største mikrobiologiske utfordringene for laksenæringen. Målet med dette prosjektet var økt kunnskap og bedre grunnlag for å oppnå økt kontroll med listeria i laksenæringen. Prosjektet bygger på ... -
Kvalitetsstatus for råstoff av torsk og hyse. Registrering av fangstskader og kvalitetsfeil i 2014
(Research report, 2014)I 2014 er det utført registrering av fangstskader/kvalitetsfeil på torsk og hyse i Troms, Vesterålen (februar) og Øst Finnmark (juni). Registreringene er utført ved landing av fangster fisket med snurrevad, garn, line og ... -
Gull fra havets sølv
(Research report, 2014)Prosjektet har tatt utgangspunkt i havet og dets bærekraftige ressurser med tanke på marin bioprospektering. Restråstoff fra fangst av norsk vårgytende sild (NVG-sild) er undersøkt for enzymer, bioaktive peptider og lipider ... -
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringenFryselagring av reker (AP2)
(Research report, 2014)I denne arbeidspakken har det vært studert om lagring av reker ved -40, -30 og -20 °C har betydning for pilleutbyttet. Hovedfunnene er at fryselagringstemperatur ikke har betydning for pilleutbytte. Det ble imidlertid ... -
Helseeffekter i lakseceller eksponert for fiskebeinhydrolysater fra torsk, sild og kolmule
(Research report, 2014)Vi har indusert intracellulært stress i lakseceller in vitro ved tilsetning av buthionine sulfoximine eller harsk fiskeolje. Hensikten med forsøket var å studere hvorvidt eksponering av cellene med fiskebeinhydrolysater ... -
Kvalitetsaspekter hos laks som matvare ved endret fettsyresammensetning
(Research report, 2014)Knapphet på marint fôrråstoff har medført redusert bruk av fiskemel og fiskeolje i fôr til norsk oppdrettslaks. I 1990 utgjorde marine råvarer 90 % av fôret mens andelen var redusert til 32 % i 2012. Planteoljer ble for ... -
Ressursregnskap og analyse av fôrråvarer 2012. Sluttrapport
(Research report, 2014)Dette prosjektet er en oppfølging av et prosjekt gjennomført i 2011. Det er i prosjektet gitt en oversikt over hvilke fôrråvarer som er brukt i norsk lakseproduksjon i 2012 og hvor effektivt råvarene utnyttes i produksjonen ... -
Forbedring av miljøbetingelsene ved levendelagring av kongekrabbe
(Research report, 2014)Salg av levende kongekrabbe har de siste årene økt betydelig og utgjorde ca. 35 % av den samlede kongekrabbefangsten i sesongen 2013. Selv om kongekrabbe har alle naturgitte forutsetninger for levendelagring og levendesalg ... -
Food/feed and environmental risk assessment of genetically modified glufosinate-tolerant oilseed rape MS8, RF3 and MS8 x RF3 for import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/BE/96/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
HerrZyme - Enzymkarakterisering og teknologiutvikling for kommersialisering av enzym fra restråstoff av sild
(Research report, 2014)Forprosjektet HerrZyme fokuserer på undersøkelser av en delvis renset esterase fra silderestråstoff med kommersielt formål. Enzymet bryter ned kortkjedede lipider og har så langt vist seg å ha attraktive egenskaper for ... -
Alternative lavkostmetoder for fiske av kråkeboller
(Research report, 2014)Målet for dette prosjektet er å utvikle nye metoder for fangst av kråkeboller som kan være kostnadseffektive både i forhold til nødvendig infrastruktur (fartøy og utstyr) og driftskostnader. Disse nye metodene benytter seg ... -
Resource utilisation of Norwegian salmon farming in 2012
(Research report, 2014)This report follows up the work on resource utilisation and eco-efficiency of Norwegian salmon production in 2010 and contains a resource budget for the Norwegian salmon production in 2012 showing the flow of major nutrients ... -
Food/feed and environmental risk assessment of insect-resistant genetically modified maize MIR604 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/UK/2005/11). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Klippfisk til Angola. Markedsmuligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola
(Research report, 2014)Denne rapporten ser nærmere på markedsmuligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola. Den økonomiske veksten i Angola har bidratt til økt import av klippfisk. Norsk eksport domineres av klippfisk av sei. I tillegg ... -
Gut evacuation rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed diets with different physical properties. A CREATE project
(Research report, 2014)To measure the effect of physical feed quality on gut evacuation, Atlantic salmon with mean weight 1047 g (measured after finishing the sampling) was fed two extruded feeds with different physical quality to satiation. ... -
Lønnsomhet i nordnorske aktivitetsturismebedrifter
(Research report, 2014)Målsettingen med studien har vært å undersøke lønnsomheten i bedrifter som tilbyr naturbaserte aktiviteter til turister i Nord-Norge. Utgangspunktet er et utvalg aktivitetsbedrifter som, i større eller mindre grad, tilbyr ... -
Bærekraftsertifisering og muligheter for norsk fiskerinæring
(Research report, 2014)Målet med prosjektet er å vurdere en potensiell markedsfordel og verdiøkning for norsk fiskerinæring av bærekraftsertifisering. Alternativene som vurderes er uavhengig tredjeparts sertifiseringsprogram (MSC) opp mot ...