• Kvalitetsforbedring av ryggsei 

      Joensen, Sjurdur; Bjørkevoll, Ingebrigt; Martinsen, Gustav; Hellevik, Ann Helen; Akse, Leif (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Rapporten oppsummerer resultatene fra hele prosjektperioden fra slutten av 2007 til 2009. Målsetningen har vært: Utfordringer ved fremstilling av ryggsei, fra produksjon til ferdig produkt, med fokus på forbedret kvalitet ...
    • Kvalitetsforbedring og miljøgevinster i norsk villfisksektor – Kvalitetsforbedring i fangstoperasjoner. Sluttrapport 

      Esaiassen, Margrethe; Akse, Leif; Karlsen, Kine Mari; Donnelly, Kathryn Anne-Marie; Joensen, Sjurdur; Midling, Kjell Øyvind (Research report, 2013)
      Gjennom erfaring, kunnskapsutvikling og effektiv forvaltning er viktige fiskebestander nå i godt hold og kvotene er økende. Utfordringen er å utnytte den gunstige ressurssituasjonen til å skape produkter som har høy verdi ...
    • Kvalitetsforskjeller på fersk og tint filet fra torsk: Objektive målinger 

      Esaiassen, Margrethe; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro; Breiland, Mette Serine Wesmajervi; Østli, Jens (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Ferske og tinte torskefileter er sammenlignet med bruk av sensorisk panel og vurdering av filetindeks, samt måling av vanninnhold, protein, aske, totalt flyktig nitrogen (TVN), trimetylamin (TMA), trimetylaminoksid (TMAO), ...
    • Kvalitetskontroll av blåskjell 

      Heia, Karsten (Research report, 2003)
      Effektivisering og automatisering er et viktig satsningsområde for norsk blåskjellnæring. Teknologien for automatisert sortering i en produksjonsflyt eksisterer, men krever et deteksjonsprinsipp som kan gi styresignaler ...
    • Kvalitetsmålinger på hvitfisk 

      Esaiassen, Margrethe; Heia, Karsten; Herland, Hilde; Sivertsen, Agnar Holten (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      For å øke verdiskapingen i fiskerinæringen er det viktig å identifisere hva som utgjør de største kvalitetsutfordringene, hvor eventuelle kvalitetsfeil oppstår og hvordan unngå disse kvalitetsfeilene i fremtiden. For å ...
    • Kvalitetsoppfatning av saltfisk – Vurderer Norge og Spania kvalitet på saltfisk etter de samme kriterier? 

      Hansen, Kristin Beate; Nøstvold, Bjørg Helen; Joensen, Sjúrður; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      Spania har en lang tradisjon for konsum av saltfisk, og de kan velge fisk produsert i flere land og med flere produksjons-metoder. Island har vært markedsleder siden 90-årene, og både Island og Færøyene oppnår høyere ...
    • Kvalitetsstatus for råstoff av torsk og hyse. Registrering av fangstskader og kvalitetsfeil i 2014 

      Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn (Research report, 2014)
      I 2014 er det utført registrering av fangstskader/kvalitetsfeil på torsk og hyse i Troms, Vesterålen (februar) og Øst Finnmark (juni). Registreringene er utført ved landing av fangster fisket med snurrevad, garn, line og ...
    • Kvalitetsutfordringer med stor snurrevadtorsk - Kunnskapsstatus fra tidligere forskning 

      Tobiassen, Torbjørn; Kristoffersen, Silje; Joensen, Sjúrður; Martinsen, Gustav; Olsen, Stein Harris (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Med bakgrunn i innrapporterte kvalitetsutfordringer med stor snurrevadtorsk, utførte Nofima i 2020 en forundersøkelse hvor landinger fra 3 snurrevadfartøy ble undersøkt med hensyn på kvalitetsfeil på flekket fisk. Her ble ...
    • Kvalitetsutfordringer på stor snurrevadtorsk - årsaker og mulige tiltak 

      Tobiassen, Torbjørn Inge; Joensen, Sjúrður; Kristoffersen, Silje; Martinsen, Gustav; Hansen, Kristin Beate; Olsen, Stein Harris; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2024)
      Stor snurrevadfanget fisk har andre typer skader enn fisk som er fanget med andre redskap, eksempelvis garn. Målsettingen med arbeidet som presenteres her var å kartlegge type og omfanget av skader på stor snurrevadfanget ...
    • Kveis i torsk under kjøling av usløyd fisk.Kan kjøling i is og sjøvann benyttes som metode for å fjerne kveis? 

      Tobiassen, Torbjørn; Martinsen, Gustav; Akse, Leif (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      I prosjektet skulle det testes ut om det var mulig å redusere antall kveis i torskemuskelen ved å legge torsken rund i issørpe noen timer før den ble sløyd. I forsøkene i prosjektet var det liten aktivitet å registrere hos ...
    • Kvotebytte av lodde ved Grønland, Island og Jan Mayen og lodde i Barentshavet. Evaluering av prøveordning for ringnotflåten 2014 

      Svorken, Marianne (Research report, 2014)
      Vinteren 2014 innførte Nærings- og fiskeridepartementet en midlertidig ordning med kvotebytte av lodde ved Grønland, Island og Jan Mayen og lodde i Barentshavet, der to samarbeidende fartøy i ringnotflåten kunne bytte ...
    • Kvotebytteavtaler 2018 – estimert førstehåndsverdi for fartøygrupper 

      Hermansen, Øystein (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
      Norge har inngått årlige avtaler om bytte av kvoter med Russland, EU, Grønland, Færøyene og Island. Avtalene for 2018 gjennomgås her. Det belyses også hvilke norske fartøygrupper som drar nytte av og bidrar til avtalene. ...
    • Kysten som arrangementsarena – erfaringer og anbefalinger fra Arctic Race of Norway 2013 

      Ryeng, Agnete A; Borch, Trude Kristin (Research report, 2014)
      Arctic Race of Norway er et internasjonalt etapperitt på sykkel som arrangeres i Nord-Norge. Rittet arrangeres etter modell av Tour de France og andre tilsvarende etapperitt i samarbeid med Amaury Sport Organisation (ASO). ...
    • Kystens hus. Konsept og organisering av oppstart 

      Henriksen, Edgar; Olsen, Bjørn Eirik (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Kjernevirksomheten til Kystens Hus er definert som følger: - Kystens Hus skal primært være en arena for profilering og salg av mat- og reiselivsopplevelser fra kysten. - Kystens Hus skal tilby forretningsaktiviteter, ...
    • Kystens hus. Rapport fra arbeidsprosess og regnskap for prosjektet 

      Henriksen, Edgar (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Her beskrives kort bakgrunn for prosjektet ”Kystens Hus”, organisering samt aktørenes rolle i prosjektet. Tidligere er konseptet ”Kystens hus” presentert i rapport 2/2008 ”Kystens hus – Konsept og organisering av oppstart. ...
    • Kystfiske etter pelagiske arter – potensielt økt verdiskaping ved mer effektiv transport av levende fisk 

      Midling, Kjell Øyvind; Aas, Kåre (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      For å oppnå bedret kvalitet og muligheter for høyere pris i kystnært fiske etter pelagiske arter er det nødvendig å effektivisere transport og lagring av levende fisk. Selv om de kystnære fangstene kan ha bedre kvalitet ...
    • Kystturisme – kunnskapsgrunnlag for utvikling av naturbaserte reiselivsprodukter på Senja i Troms 

      Borch, Trude Kristin (Research report, 2013)
      Ifølge destinasjonsselskapet på Senja, Destinasjon Senja, er det per i dag mangelfull kunnskap i reiselivsnæringen på Senja om hvilke muligheter og krav som finnes i sentrale markeder for naturbaserte aktiviteter. Selskapet ...
    • Lagring av saltfisk.Kortfattet informasjon om hvordan saltfisk skal lagres 

      Joensen, Sjurdur (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Etter oppdrag fra FHF og Bacalaoforum er det laget en kortfattet sammenfatning av hvordan saltfisk bør lagres. Bakgrunnen for oppdraget er at eksporten av saltfisk til nå i år har vært lav, slik at saltfiskprodusentene ...
    • Lagringsstabilitet av et utvalg marine oljer. Effekt av oljekvalitet på cellulære responser – Fase 2 

      Grimmer, Stine J Staavi; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente; Vogt, Kjell gjermund; Haugen, John-erik (Research report, 2013)
    • Lakefrysing av sjømat 

      Stormo, Svein Kristian; Martinsen, Gustav; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Tobiassen, Torbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      I dette prosjektet er lakefrysing testet som mulig metode for å fryse inn hyse. Hyse som råstoff er vanskelig å prosessere på grunn av svinn under produksjon og spalting av muskulatur. Frysing forsterker ofte disse ...