Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 321-340 av 1072
-
Hodekapping av hvitfisk. Vanninnhold og mikrobiell vekst i torsk når den lagres i is/vannblanding med og uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)I dag føres om lag 140.000 tonn hodekappet fisk i is og vann eller kjølt vann (RSW) om bord i norske fiskefartøy. I henhold til EUs hygieneregelverk (hygienepakken) vil det ikke bli tillatt å oppbevare hodekappet fisk i ... -
Kategoriutvikling av nye fiskeprodukter til dagligvaresektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten er delt inn i følgende deler (hver del er et hefte): A. Beskrivelse av prosjektet og arbeidsprosessen (dette dokumentet) a. Målgruppe: Aktører som ønsker å få en samlet innsikt i prosjektet og dets arbeidsmetoder ... -
Markedsforskning knyttet til sjømat - Kartlegging i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er en kartlegging av markedsforskning knyttet til sjømat i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika. Hensikten er å få oversikt over hvilke organisasjoner som gjør hva knyttet til dette temaet. Kartleggingen viser ... -
Innføring av merking med fangst- og slaktedato: Hvordan vil norske forbrukere reagere?
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)1. januar 2010 ble det innført obligatorisk merking av fangst-/slaktedato på alle ferske fiskeprodukter som omsettes til forbrukere i Norge. Det er antatt at denne informasjonen kan påvirke adferden til forbrukerne. ... -
Pre rigor produksjon av røykt laks. Effekter av pakkemetoder, lagringstemperatur og lagringstid på kvalitetsegenskapene farge, carotenoidinnhold og harskning
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten beskriver et forsøk som skal dokumentere effekter av ulike betingelser som er gjeldende i etterkant av selve kaldrøykingsprosesseringen, d.v.s. pakkemetode, lagrings-temperatur og lagringstid, på ... -
Muligheter og forutsetninger for differensiering av fersk laks og hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten identifiserer naturgitte og kompetansebaserte fortrinn som kan danne grunnlag for differensiering av norsk fersk laks og hvitfisk (torsk og hyse) i forhold til konkurrerende sjømatnasjoner, andre fiskeslag og ... -
Test av ny sløyemaskin for hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)En sløyemaskin for sløying av trosk (Seaside A/S) ble testet opp mot håndsløyd fisk utført av trenet personell under kommersielle betingelser. Dette for å undersøke om maskinen vil oppfylle visse kvalitetskrav mht til skade ... -
Startfôr til juvenil edelkreps (Astacus astacus)
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Kasa Krepseoppdrett på Hvaler har valgt å satse på en halvintensiv modell for produksjon av edelkreps. Ved bruk av halvintensiv produksjonsmodell kreves det et egnet fôr til juvenile kreps. Det som har vært vanlig å bruke, ... -
Økonomi og driftsrutiner i fangstbasert akvakultur av torsk.Fokus på oppdrettsleddet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne studien har kartlagt erfaringer ved drift av anlegg for fangstbasert akvakultur av torsk. Det er fokusert på kostnadsforhold, vekst, driftsrutiner og teknologi. I tillegg modelleres lønnsomheten i driften av et tenkt ... -
Standard Norwegian fishmeal- and fishoil process.Heat treatment requirements
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)The present report is a consolidated version of former Nofima Report K-371, incorporating new kinetic data on thermal inactivation of IPNV (Nygaard and Myrmel, 2010). Report K-371 has been withdrawn. The project was initiated ... -
Linefisk fra kystflåten: Høyt etterspurt i markedet, men kan vi levere?
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)I denne rapporten spør vi om linefanget torsk og hyse virkelig er så ettertraktet i markedet som mange vil ha det til. Hva er det i tilfelle med linefisken som gjør den så attraktiv i markedet? Hvilke barrierer i verdikjeden ... -
Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Gjennom en rekke forsøk ble det utviklet effektive varmebehandlingsmetoder for risgrøt og fiskesuppe. Det gikk mye raskere å varmebehandle suppen med risting enn uten. Det tok 67 minutter å oppnå en P90°C10°C -verdi på 10 ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien. Oppsummering av lønnsomheten i norsk fiskeindustri i 2008
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Det var store forskjeller i lønnsomheten i norsk fiskeindustri i 2008. Svakest lønnsomhet var det i hvitfiskindustrien, der særlig saltfisk- og filetindustrien gikk med store tap på driften. Best lønnsomhet var det i ... -
Markedsutvikling i pelagisk sektor. En studie av mulighetene for større eksport av norsk sild til Egypt
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Siden norsk eksport av pelagisk fisk er konsentrert til et begrenset antall markeder, er det viktig at næringen evner å utvikle nye markeder. Hvis næringsutøverne skal lykkes med markedsutvikling trenger de kunnskap. ... -
Ilandføring av usløyd torsk, hyse og sei – optimal behandling og kjøling med hensyn til kvalitet på fisk og biprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten presenterer resultater fra tre forsøk med kjølelagring av usløyd torsk, hyse og sei. Hensikten var å undersøke hvor lenge fisken kunne lagres usløyd før dette i uakseptabel grad reduserte kvaliteten, avhengig av ...