Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 201-220 av 1067
-
Ripening of salted cod
(Nofima rapportserie, Research report, 2008) -
Analysis of traceability in the chicken processor Beijing Dafa Chia Tai Co
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)In recent years there has been an increased focus on traceability in food supply chains. The European Union project Trace the origin of food (TRACE) is a joint effort between the food industry and solution providers and ... -
Frysing av pre-rigor laksefilet- kvalitet og holdbarhet under fryselagring og etter tining
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Prosjektet fokuserer på hvorvidt råstoffets rigortilstand ved innfrysning (pre- eller post-rigor) påvirker produktets kvalitet gjennom forventet holdbarhetstid under fryselagring og etter tining av frosne prøver. I prosjektet ... -
Omregningsfaktorer for torsk og hyse: Fra usløyd og sløyd fisk med hodet på
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Nofima har utført målinger på torsk og hyse i Hammerfest og Båtsfjord som grunnlag for å beregne følgende fem omregningsfaktorer: Omregningsfaktor 1: Mellom usløyd fisk og sløyd fisk med hode Omregningsfaktor 2: Mellom ... -
Rammebetingelser for lønnsomhet i norsk fiskeforedling – Empiriske funn og kunnskapshull
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)I denne rapporten har vi oppsummert litteratur om rammebetingelser for lønnsomhet i norsk fiskeforedling. Hensikten har vært å oppsummere funn og å kartlegge behov for nye undersøkelser. Vi finner vårt fortrinn ligger i ... -
Leverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)For å være i stand til utnytte potensialet som leveren fra oppdrettstorsk har som et høykvalitetsprodukt, er det nødvendig å tilegne seg kunnskaper som bidrar til en jevn og forutsigbar produksjon av lever som er velegnet ... -
Aerob utholdenhetstrening for bedret hjertefunksjon og helse hos oppdrettslaks. Prosjektperiode 1.6.2007 – 10.10.2008
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Prosjektet hadde som hovedmål å undersøke effekten av aerob utholdenhetstrening som metode for å bedre hjertefunksjon og helse hos laks. Prosjektet gav klare indikasjoner på at trening av lakseparr har positive effekter ... -
Utblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Forsøket undersøkte om lav vanntemperatur under blodtapping av torsk, lavere enn frysepunktet for blod, påvirket utblødningsgraden negativt sammenlignet med høyere temperaturer, ved 10, 30 og 60 minutters utblødningstid i ... -
Distriktskvoteordningen – Fangståret 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Distriktskvoteordningen ble introdusert i 2006 og videreført i 2007. Hensikten med denne rapporten er å evaluere hvordan ordningen fungerte i 2007. Rapporten tar utgangspunkt i de justeringene som ble foretatt av ordningen ... -
Traceability of chicken – Specifications of the information to be recorded at chicken slaughter/processing establish-ments and other links in chicken distribution chains
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)This ad-hoc standard has been created as part of the EU project ‘Trace the origin of food’ (TRACE). TRACE aims to develop generic and sector-specific traceability systems for use in the food industry. This ‘ad-hoc standard’ ... -
Forskning og utvikling i fiskeflåten. Oppsummering av fiskerikonferanse i Svolvær 6. og 7. desember 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Rapporten oppsummer LUs og Norges Fiskarlags konferanse om FoU og fornyelse i kystfiskeflåten. Bakgrunnen for konferansen er den svake fornyelsestakten i kystfiskeflåten generelt og i Nord-Norge spesielt. Det er imidlertid ... -
Optimalisering av kvaliteten på fryst hvitlaksmasse
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Våre registreringer og observasjoner i bedriften Modolv Sjøset Pelagic A/S viste at råstoffet til hvitlaksmasse holdt god kvalitet. Gjennom pH-målinger utført på hvitlaksmasse i bedriften og på prøver av produksjoner forut ... -
Levende hyse. Overlevelse, utmattelse og restitusjon hos hyse fanget med snurrevad. Restitusjon og forløp av rigor mortis post mortem
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hyse tatt med snurrevad er evaluert som kandidat for fangstbasert akvakultur. Skader og utmattelse fra fangsten og ombordtaking førte til lav muskel- og blod-pH, høye glukose og laktatverdier og akutt dødelighet hos ca 10 ... -
Organic seafood – Principles, markets and perspectives
(Nofima rapportserie, Research report, 2008) -
Undersøkelser av utbyttefaktorer ved produksjon av saltfisk. Sammenfatning av salteforsøk i fire bedrifter
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Rapporten sammenfatter resultatene av produksjonsforsøk i fire bedrifter, der målet var å dokumentere saltfiskutbytter i vanlige, kommersielle produksjonsprosesser for fullsaltet torsk. - Salteprosess 1: Pickelsalting ... -
Følgeprosjekt LMV AS
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)LMV AS ble etablert i 2007 for å fungere som mottaksanlegg for restitusjon av levendefanget torsk. Eierne av selskapet er foredlingsbedriften Gunnar Klo AS og eierne av tre fiskefartøy. I dette prosjektet er driften av ... -
Lettsaltet sei i Spania
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Lettsaltet fisk er en produktgruppe man finner i svært mange spanske supermarkeder. Den markedsføres ofte på en måte som gjør at den kan forveksles med fullsaltet fisk/torsk, det spanjolene gjerne kaller bacalao. Fordi ... -
Bakterievekst under naturtørking av tørrfisk. Sammenligning av normal- og mucosovev
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Mikroorganismer antas å påvirke utviklingen av lukt og smak i tørrfisk, men det er lite er kjent om hvilke organismer som dominerer under tørkeprosessen. Samtidig er mikrobielle forhold er også antatt å være essensielle ...