Browsing Nofima rapportserie by Issue Date
Now showing items 121-140 of 1067
-
Bruk av bikarbonat og lut under utvanning av tørrfisk. Effekt på mikrobiologisk og sensorisk kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Som utvannet produkt har tørrfisk svært kort holdbarhet. Lagringstiden ved 2-4 C kan være så kort som et par dager. I Italia tilsettes ulike kjemikalier under utvanning, mellom annet for å konservere produktet. Produkter ... -
Material flow and information flow at Kritsen Landivisiau salmon smokehouse
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)The overall objective of the KILREIS project is to ensure that the information loss in the pilot chain from salmon farming, through processing to export and consumption, is minimal, and that the fish/product can be traced ... -
Holdninger til innkjøp og bruk av klippfisk i Portugal. En fokusgruppestudie i Lisboa og Porto
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Klippfisk er et gammelt produktkonsept. På tross av dette konsumeres klippfisk, på portugisisk kalt ”bacalhau” flittig i Portugal og for norsk hvitfisknæring generelt og norsk klippfisknæring spesielt, er Portugal et meget ... -
Laksebein som ingrediens i fôr til torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Et laksebeinmel ble testet ut ved gradert innblanding i fôr til torsk i et 11 ukers fôringsforsøk. Forsøket viste at fôropptaket økte i takt med økende nivå laksebein i fôrene, og at det økte inntaket av fôr resulterte i ... -
Vekst og utvikling av skader hos linefanget torsk. Mellomlagringsløsninger for den mindre kystflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Vekst og utvikling av sårskader hos linefanget torsk (fanget april 2005) fra Vesterålen ble sammenlignet med snurrevadfanget torsk fra Vesterålen (fanget april 2005) og Finnmark (fanget mai 2005). Fôring fra april til ... -
Pelagisk verdiskaping. Verdi- og kvalitetsbasert høsting av pelagisk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Utgangspunktet for dette prosjektet har vært å drøfte hvordan verdiskapingen for verdikjeden som helhet kan økes. Hvordan kan man for eksempel sikre at leveringsmønsteret og råstoffets kvalitet er slik at verdiskapingspotensialet ... -
Smak, lukt og konsistens på klippfisk - Effekter av ulike typer råstoff og saltmodningstemperaturer. Et ledd i markedsdrevet produktutvikling
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Det finnes lite kunnskap om hva som påvirker lukt, smak og konsistens på klippfisk. Dette arbeidet er et ledd i å kunne differensiere klippfiskprodukter og etter hvert kunne merke dem etter de spesielle egenskaper produktet ... -
Temperatur i kjøledisk - en kritisk suksessfaktor for brettpakket fersk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Hovedmålet i dette prosjektet er å undersøke kvalitet og holdbarhet av brettpakkede (prepakkede) lakse- og torskeprodukter ved ulike lagringstemperaturer. Det er en generell oppfatning at tilstrekkelig lav temperatur, helst ... -
Injeksjonssalting av laksefilet ved ulik rigorstatus
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Prosjektet sammenligner fem ulike produksjonsprotokoller for kaldrøykt laks, med hensyn på råstoffets rigortilstand ved filetering og injeksjonssalting, fra pre-rigor til post-rigor råstoff. Resultatene viser at det er ... -
Sulting av oppdrettstorsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I prosjektet er det undersøkt hvor lang sultetid som kreves for å tømme mage- og tarmsystemet i oppdrettstorsk for fôrrester, og hvordan fysiologiske faktorer som lengde, vekt, kondisjonsfaktor, levervekt og gonadevekst ... -
Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2005
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Sett under ett var det små endringer i lønnsomheten i norsk fiskeindustri fra 2004 til 2005. Ordinært resultat før skatt utgjorde 1,4 prosent av driftsinntektene, mot 1,3 prosent året før. Resultatene de siste to siste ... -
Brettpakking av fersk sjømat. Noen viktige momenter for de som skal tilby slike produkter
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Brettpakket, fersk sjømat har det vært gjentatte forsøk på å etablere i norsk dagligvare. Denne veilederen gir en ”oppskrift” på hva som i dag kan karakteriseres som ”best practice” for de som ønsker å tilby brettpakkede, ... -
On-line sortering av filet. Anvendelse av avbildende spektroskopi
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Avbildende spektroskopi er en relativ ny måleteknikk som har et stort potensial innenfor automatisk kvalitetskontroll av filet. Instrumenteringen er robust og er godt egnet for å operere i industrielle omgivelser. I dette ... -
Økt verdiskapning med kvalen som råstoff. Fokus på kvalkjøtt
(Research report, 2006)Fra myndighetene er det et ønske at sjøpattedyrene skal inngå i en økosystembasert forvaltning av havets ressurser. Dette kan innebære en høyere fangst av vågekval enn i dag. En viktig forutsetning er at kvalkjøttet kan ... -
Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Fiskeriforskning har i en årrekke jobbet med utvikling av fôr til kråkebolle. Arbeidet har ledet frem til et fôrkonsept som gir god rognvekst og fin farge. Rognen har imidlertid ikke optimal kvalitet når det gjelder smak ... -
Russian consumers' food habits. Results from a qualitative study in Moscow
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)This study is a part of an ongoing three year project aimed at exploring end explaining Russian consumers’ meal structures, consumers’ relative preferences, motives for food choice and the consumers’ perceptions of risks ... -
Totalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I kjølvannet av en mer intensiv produksjon av oppdrettstorsk vil et interessant biprodukt være lever. I dette forsøket er den sensoriske og kjemiske kvaliteten av torskelever fra villfanget torsk og oppdrettstorsk sammenlignet ... -
Landinger av fersk og frosset råstoff fra norsk fiskeflåte. Torsk, hyse og sei i 2003, 2004 og 2005 fra fartøy over 21 meter
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Rapporten oppsummerer utviklingen i landingene av fersk og frosset torsk, hyse og sei fra den norske fiskeflåten over 21 meter de siste tre årene. For torsk falt andelen som leveres fersk fra fartøy over 21 meter med ett ... -
Økt markedsføring av sjømat i Norge. Ny modell for finansiering
(Nofima rapportserie, Research report, 2006) -
Innledende studie av kvalitetsfeilen mucoso i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I tørrfisk som blir utsatt for vedvarende mildt og fuktig vær, spesielt i tiden rett etter henging kan det ofte dannes mucoso. Mucoso, som er et annet ord for surfisk, kan beskrives som muskel med en geléaktig konsistens ...