Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 1027-1046 av 1072
-
Verdiskaping og ringvirkninger fra fiskeflåten i 2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Verdiskaping og ringvirkninger fra fiskeflåten i 2021
(Nofima rapportserie;, Research report, 2022)Fiskeriene har stor betydning for bosetting og næringsutvikling i mange kommuner. Den direkte verdiskapingen er fordelt på cirka 250 kommuner, om man også tar med de indirekte effektene er det vel 360 kommuner som har ... -
Verification of a new processing method for treatment of category 2 material of fish origin – Full scale trials (Sec. ed. – minor corrections in page 3, 11 and Appendix I)
(Research report, 2013)The Norwegian Seafood Federation (FHL) has applied for approval of a new alternative method for processing of category 2 animal by-products (ABP) of fish origin. The processing method is characterized by fish raw material ... -
Verktøy for å måle fiskekvalitet - basert på forbrukernes oppfatning (Fase 1 – Forprosjekt). Sluttrapport
(Research report, 2014)Ved å ha et enkelt verktøy til bruk ved vurdering av kvalitet på fisk i disk kan man sikre at fisk som tilbys forbrukerne har god kvalitet. Det er imidlertid vanskelig å måle fiskekvalitet. Samtidig er det behov for et ... -
Vertikal integrering - en strategi for å kvalitetssikre råstoff?
(Nofima rapportserie, Research report, 2007) -
Videreføring av prosjektet "Behavioural responses in wild coastal cod exposed to salmon farms: possible effects of salmon holding water - a field and experimental study”
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Laboratorieundersøkelser har vist at innsigstorsk unngår lukt fra høye tettheter av annen fisk, mens feltresultater har vist at fjordtorsk aggregeres rundt oppdrettsanlegg, noe som kan virke motstridende. Hovedmålet med ... -
Videreutvikling av VIS/NIR spektroskopi – Bestemmelse av kvalitet
(Research report, 2013) -
Vil ketolinsyre (22:1n-11) fra lodde-, sild- og tobisolje føre til bedret utnyttelse av omega-3 fettsyrer?
(Research report, 2016)Fiskeoljer fra tobis, sild og lodde kjennetegnes ved et naturlig høyt innhold av den langkjedete mono-umettede fettsyren ketolinsyre (22:1n-11) og et moderat innhold av de marine omega-3 fettsyrene eicosapentaensyre (EPA) ... -
Virkemidler for redusert fiskedødelighet i oppdrettsnæringen
(Menon-publikasjon, Research report, 2022) -
Virkemidler – med mål om å fremme utviklingen av (SMB) og Innovasjon i Russland
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)I et Interreg IIIA Nord Kolartic prosjekt har Fiskeriforskning arbeidet med å frembringe kunnskap og kompetanse om de viktigste prosessene som legger rammene for næringspolitikken i Russland. Prosjektet er delvis finansiert ... -
Welfare in farmed fish
(Research report, 2006)The interest of fish welfare is increasing, both in Norway and internationally, leading to an increasing need for scientific knowledge about basic and applied questions related to how farmed fish are produced. The strategic ... -
Welfare Indicators for farmed Atlantic salmon: Tools for assessing fish welfare
(Research report, 2018) -
Welfare Indicators for farmed rainbow Trout: Tools for assessing Fish welfare
(Research report, 2020) -
Wood in Food - Measuring methods. Partial report 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)The aim of this project is to develop and evaluate measuring methods to control the hygienic status of wood in food industry. This is a part of the project “wood in the food industry” where the suitability of wood products ... -
Wood in Food – hygienic limits and cleaning procedures. Partial report 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)This work is a part of the project “Wood in the Food industry”, which have participants from all Nordic countries. The project is co-ordinated by the Norwegian Institute of Wood Technology and funded by the Nordic Wood. ... -
Wood, waxed wood, plywood, polyethylene and stainless steel - a comparison of hygienic properties
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)The aim of this experiment is to compare the hygienic properties of different types of materials. The materials to be tested comprise standard and processed plywood, spruce, pine (planed and not planed), polyethylene, ... -
Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet
(Research report, 2013)Flere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk ...