Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 313-332 av 1075
-
Garantiordningen for fiskere
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hensikten med denne rapporten er å øke kunnskapsnivået om garantiordningen for å kunne vurdere hvorvidt ordningen fungerer hensiktsmessig og formålstjenlig. Garantiordningen for fiskere (garantilott) har som formål å sikre ... -
Gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project
(Research report, 2013)Atlantic salmon was fed a commercial-like diet either as is (92% dry matter) or soaked for 2 h in sea water prior to feeding (70% dry matter). The salmon showed large individual variation in gastrointestinal passage rate ... -
Gelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målsetningen med dette arbeidet var å framskaffe kunnskap om gelatin fra selskinn. Det ble utført forsøk i laboratorieskala for å finne gunstige betingelser for forbehandling av skinn og gelatinekstraksjon før et større ... -
Genetic parameters of slaughter quality traits measured on whole or live Atlantic salmon (CompleteSCAN)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Genetic variation in Norwegian Atlantic salmon (Salmo salar L.) associated with anthropogenic activity - Technical report
(Research report, 2013)Atlantic salmon populations are affected by a number of different anthropogenic activities on local to regional scales. In a recently updated salmon register for Norway maintained by the Directorate for Nature Management ... -
Genetic variation in Norwegian Atlantic salmon (Salmo salar L.) associated with anthropogenic activity. Final report
(Research report, 2013)Atlantic salmon populations are affected by a number of different anthropogenic activities on local to regional scales. In a recently updated salmon register for Norway maintained by the Directorate for Nature Management ... -
Genetisk variasjon og genetiske markører for motstandskraft mot Gyrodactylus salaris hos laks i infiserte vassdrag
(Nofima rapportserie, Research report, 2021) -
Giardia og Cryptosporidium i norsk drikkevann. Vitenskapelig uttalelse fra faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mat og miljø
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Gjenfangst, bedøvelse, avliving og etterbruk av rensefisk (CleanCatch). Sluttrapport FHF-prosjekt 901560
(Akvaplan-niva rapport, Research report, 2021)Denne rapporten tar for seg utfordringer knyttet til temaene gjenfangst, avlivning og etterbruk av rensefisk som har hatt deler av sin livssyklus i merdene sammen med laksefisk for å spise lus. Gjenfangst av rensefisk er ... -
Green or clean? Perception of clean label plant-based products by omnivorous, vegan, vegetarian and flexitarian consumers
(Journal article; Peer reviewed, 2021)Consumers are increasingly interested in health and sustainability aspects of their diets. Meat reduction diets have gained popularity with some consumers, leading to an increase in plant-based products in the markets. ... -
Grensepassering Nordvest-Russland
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Fokus for dette prosjektet har vært grensepassering til Russland for eksport av fisk og sjømatprodukter fra Norge via Nordvest-Russland, med spesiell fokus på fersk fisk. Rapporten gir en beskrivelse av dagens eksportsituasjon ... -
Guideline for harmonisation of measures and protocols related to consumer behaviour as an outcome. D4.4
(Research report, 2022) -
Gull fra havets sølv
(Research report, 2014)Prosjektet har tatt utgangspunkt i havet og dets bærekraftige ressurser med tanke på marin bioprospektering. Restråstoff fra fangst av norsk vårgytende sild (NVG-sild) er undersøkt for enzymer, bioaktive peptider og lipider ... -
Gulrøtter for fangstbasert havbruk. Fartøyenes vurderingskriterier og analyse av potensielle virkemidler
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Se sammendrag i rapporten -
Gut evacuation rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed diets with different physical properties. A CREATE project
(Research report, 2014)To measure the effect of physical feed quality on gut evacuation, Atlantic salmon with mean weight 1047 g (measured after finishing the sampling) was fed two extruded feeds with different physical quality to satiation. ... -
Harmonizing methods for food traceability process mapping and cost/benefit calculations related to implementation of electronic traceability systems
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)In recent years there has been increased focus on traceability in food supply chains. Process mapping for traceability in food supply chains is a way of describing where information which is necessary to maintain traceability ... -
Havbruksforvaltning mot 2030 – faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Prosjektet var organisert med fire delprosjekter, på hhv. produksjon, arealforvaltning, samarbeid og scenarioer med tanke på utviklingen fram mot 2030. • I 2030 bør samfunnet ha etablert andre reguleringsmekanismer på ...