Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 795-814 av 1072
-
Salgsutvikling for nye plantebaserte produkter
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Plantebaserte produkter og kosthold blir oppfattet som bærekraftig. Bærekraft og plantemat kan sees på som innovasjonsdrivere, og vi viser til hvordan oppmerksomheten rundt disse begrepene har økt de siste fem årene. Mye ... -
Salmon farming in the North – Regulating societal and environmental impacts
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Salmon farming is a rapidly growing industry in the North and its sustainable development depends on adequate governance. We have assessed the governance systems for salmon farming in four northern countries, Canada, the ... -
Salt content in herring – How the salt content in herring changes during capture and catch handling
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Brazil applies a threshold limit value for the amount of salt that is accepted in natural herring, namely 134 mg sodium per 100 g fillet. Compared with the salt content values found in the relevant literature, and the ... -
Salterstattere i røkt laks
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Denne rapporten gir en kort oversikt over kommersielle salterstattere som kan ha relevans for bruk i produksjon av røkte lakseprodukter. Rapporten inngår i prosjektet «Metoder for erstatning av salt i røkte lakseprodukter» ... -
Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Sammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)I prosjektet er det utført intervjuundersøkelse i fire filetbedrifter og produksjonsforsøk med både torsk og hyse i to av bedriftene. Målet i spørreundersøkelsen var å finne hvilke kvalitetsfeil i råstoffet bedriftene selv ... -
Sammenlikning av to modeller av kommersielle kongekrabbeteiner med tanke på fangsteffektivitet og seleksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)I dag brukes det utelukkende sammenleggbare en-kammerteiner for fangst av kongekrabbe innenfor det kvoteregulerte området på Finnmarkskysten. Nofima og krabbefisker i Varanger har i en årrekke jobbet med å forbedre seleksjon ... -
Sammenslåing av fartøygruppene seitrål og torsketrål – et kunnskapsbidrag
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Et mer utfyllende sammendrag gis kapittel 1. Regjeringen har foreslått å slå sammen gruppene sei- og torsketrål for å forenkle kvotesystemet. På oppdrag fra Møre Trållag og Sjømat Norge tar denne rapporten for seg historikk, ... -
Sanitetsslakting på merdkanten
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Bakgrunnen for prosjektet var at oppdrettsnæringen trengte hjelp til å løse problematikken rundt sanitetsslakting av fisk ved sykdom. Næringen ønsket en metode som kunne gjør sanitetsslaktingen effektiv og sikker. Den måtte ... -
Sånn kan det også gjøres! Drift av autolinerederiet Eskøy AS ”Saga K”, T-20-T og ”Åsta B”T-3-T, driftsåret 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I samarbeid med rederiet Eskøy AS og Norges Fiskerihøgskole har Nofima Marked fortsatt undersøkelsene og hvorvidt, og under hvilke betingelser bruk av autoline i kystfiske er en rasjonell driftskombinasjon i norsk fiske. ... -
Sårproblematikk og hudhelse i laks- og regnbueørrettoppdrett
(Research report, 2015) -
Sea urchin fisheries, management and policy review (Activity A4.2.1 of the URCHIN project)
(Research report, 2016)This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA). The scope of the report is also outlined. This is followed by a summary of the sea urchin fishery ... -
Sea Urchin Fishing Techniques Report. (Activity A3.1.1 of the NPA URCHIN Project. Amended Version released April 17th 2018
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA), followed by a summary of the fishing techniques that are used in sea urchin fisheries around the ... -
Sea Urchin surveying techniques (Activity A4.1.1 of the NPA URCHIN project)
(Research report, 2016)This report introduces the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA). It then describes the main techniques used for stock monitoring in sea urchin fisheries around the world, including ... -
Sea Urchin transportation systems for land, sea and air (Activity A6.4.1 of the NPA URCHIN project)
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA) including the aims of this study. The authors recommend that the maximum period for transporting ... -
Sedasjon av smolt - SMOLTSED. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Hovedmål med prosjektet SMOLTSED var å undersøke osmoregulering og prestasjon hos fisk som var utsatt for sedasjon over en lengre periode like før og under utsett til sjø. I SMOLTSED ble det gjennomført to kontrollerte ... -
Segmentering av det norske ungdomsmarkedet for middagsmat, fisk og fiskeretter
(Research report, 2003)Målsettingen med denne rapporten har vært å identifisere og drøfte mulige segmenter i det norske ungdomsmarkedet for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og ... -
Sei kontra pollack: Smaksundersøkelse gjort under Nor-Fishing 2000
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Fiskeriforskning gjennomførte under messa NOR-FISHING i Trondheim år 2000 en undersøkelse for å se i hvilken grad sei og Alaska pollack ble oppfattet som like. Undersøkelsen viser at et flertall syntes sei smakte bedre enn ... -
Selection for improved feed efficiency in Atlantic salmon
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Selkjøtt
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Utgangspunktet for forsøkene er å ta vare på mest mulig av selkjøttet til konsum. Vi har valgt å se nærmere på grunnleggende egenskaper ved selkjøtt under modning og fryselagring. Biffkjøttet som ble benyttet er fra klappmyss ...