Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 603-622 av 1072
-
Misfarging av klippfisk fra sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Prosjektets mål var å avdekke noen av årsakene til gulbrun og rød misfarging av klippfisk fra sei og teste ut noen produksjonsbetingelser som eventuelt kunne motvirke en slik misfarging. Det er påvist en klar positiv ... -
Misfarging av saltfisk og klippfisk (torsk) når råstoffet blir lagret med eller uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Prosjektet har undersøkt om saltfisk og klippfisk blir mer misfarget i nakkekutt og muskelen generelt når kjølt råstoffet blir lagret hodekappet eller med hodet på. Dette er undersøkt etter kjøling av torsk med eller uten ... -
Modning og lagring av tørrfisk -Sesongen 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Tørrfiskproduksjon er en foredlingsprosess hvor klimatiske forhold påvirker produktets egenskaper sterkt. Rapporten gir en gjennomgang av forsøkene som ble gjort sesongen 2007, med sammenligning av sesongen 2006. Målingene ... -
Modning og lagring av tørrfisk.Sesongene 2006-2008
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Rapporten er en sammenfatning av et treårig prosjekt der målsettingen har vært å avklare hvordan håndteringen av fisk fra henging til pakking og utvanning påvirker tørrfiskens egenskaper. Videre har arbeidet har fokusert ... -
Modningstemperatur i saltfiskproduksjon
(Research report, 2014)Det er gjennomført fullskala salteforsøk hvor kvalitet- og utbytteeffektene av modning i 6 dager i rom ved henholdsvis 2 °C, 6 °C og 12 °C ble undersøkt. I tillegg er det undersøkt om det betyr noe at fisken legges om ... -
Mot utval for auka motstandskraft mot lus hos laks
(Research report, 2013)Lus på oppdrettslaks og utvikling av resistens hos lus mot kjemiske midlar mot lus har blitt eit aukande problem dei siste åra. Dette har ført til auka interesse for bruk av alternative strategiar som leppefisk, spesialfôr, ... -
Mucoso i tørrfisk. Effekt av ulik oppbevaring av råstoff før henging
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)En antar at råstoffkvaliteten og hvordan fersk torsk blir lagret før henging til tørrfisk påvirker graden av sur fisk eller mucoso dannelse under henging. Dette ble undersøkt ved å gjennomføre hengeforsøk på 3 ulike steder ... -
Muligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi
(Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1.400 sushirestauranter. De tre markedene vi har undersøkt er Norge, Frankrike og Tyskland. Sammenligner man de tre markedene ... -
Muligheter og forutsetninger for differensiering av fersk laks og hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten identifiserer naturgitte og kompetansebaserte fortrinn som kan danne grunnlag for differensiering av norsk fersk laks og hvitfisk (torsk og hyse) i forhold til konkurrerende sjømatnasjoner, andre fiskeslag og ... -
Multifaktorielle sykdommer i norsk lakseoppdrett. Sluttrapport
(Research report, 2015)Se kapittel 1 -
Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget
(Research report, 2015)Forekomsten av mørke flekker i laksefilet har økt betraktelig senere årene. I dag har hver femte filet slike flekker som i hovedsak er opp til 3 cm i diameter og lokalisert til filetens bukområde. Store ryggflekker har ...