Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 592-611 av 1067
-
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 2: Nye metoder og teknologier
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Det er et stort ønske fra aktører i sjømatindustrien å få en raskere metode for påvisning av listeria. Som en del av et FHF prosjekt så er det vurdert om det er faglig og teknisk mulig å utvikle en metode for påvisning av ... -
Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Denne rapporten beskriver metodikk og råstoffdata for karakterisering og opparbeiding av prøvemateriale til analyse av kvalitet ved varmebehandling av torsk. Torsk fra Havbruksstasjonen i Tromsø ble benyttet. Filetene ble ... -
Mikroalger i fôr, ny løsning for å redusere lusepåslag på laks – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I dette prosjektet har vi testet ut en hypotese om at ved å erstatte vegetabilske oljer i fôr til oppdrettslaks med marine oljer, vil man kunne redusere lusepåslag hos laks. Vi har fôret laks med fire ulike fôr, der ... -
Mikrobiologi og produksjonshygiene i fiskemelindustrien
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten gir en grunnleggende innføring i mikroorganismenes systematiske inndeling, reproduksjon og forhold til miljøfaktorer som temperatur, fuktighet og næringstilgang. De mest aktuelle patogene bakterier som kan forekomme ... -
Mikrobiologisk kvalitet på rogn av hvitfisk – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Norsk hvitfiskindustri har lange tradisjoner med å konservere rogn. Eksempler på konserveringsmetoder er salting, sukker-salting, frysing, og varmebehandling. Rogn fra torsk og sei er en viktig ingrediens i kaviar, mens ... -
Mikroflora i oppdrettstorsk
(Research report, 2004)I prosjektet ”Lett konservering av produkter fra nye oppdrettsarter ” ble det utført et forsøk hvor mikrofloraen ble undersøkt mhp spesifikke patogener og kvalitetsforringere. Det ble avdekket at sulfidproduserende bakterier ... -
Miljø og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk i merd
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Miljøkonsekvensanalyse: Integrert havbruk i Norge. September 2017
(Research report, 2017) -
Miljømerking av fisk og norsk fangstmønster
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Utredningen kartlegger hvordan fangstreguleringer og fangstadferd samsvarer med kriterier for miljøgodkjenninger av villfanget fisk. I studiet er de tre miljømerkene for villfanget fisk Marine Stewartchip Council, KRAV og ... -
Misfarging av klippfisk fra sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Prosjektets mål var å avdekke noen av årsakene til gulbrun og rød misfarging av klippfisk fra sei og teste ut noen produksjonsbetingelser som eventuelt kunne motvirke en slik misfarging. Det er påvist en klar positiv ... -
Misfarging av saltfisk og klippfisk (torsk) når råstoffet blir lagret med eller uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Prosjektet har undersøkt om saltfisk og klippfisk blir mer misfarget i nakkekutt og muskelen generelt når kjølt råstoffet blir lagret hodekappet eller med hodet på. Dette er undersøkt etter kjøling av torsk med eller uten ...