Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 579-598 av 1067
-
Mat og måltider for aktive eldre. En studie av aktive eldres preferanser, prioriteringer og praksiser
(Research report, 2013)Aktive eldre er opptatt av mat og måltider og helse. Matvanene forandrer seg over tid ettersom barna flytter ut, de får en diagnose relatert til kostholdet eller de blir alene. Ved diagnoser som hjerte- karsykdom eller ... -
Material flow and information flow at Insalus, a mineral water company
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Traceability will be an immensely important subject for the food industry these upcoming years. The TRACE R&D project is a European joint effort between food industry and solution providers, assisted by research institutes ... -
Material flow and information flow at Kritsen Landivisiau salmon smokehouse
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)The overall objective of the KILREIS project is to ensure that the information loss in the pilot chain from salmon farming, through processing to export and consumption, is minimal, and that the fish/product can be traced ... -
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Dagens eldre har større forventninger til livskvalitet enn tidligere generasjoner. Det å ha en aktiv og sunn aldring vil ikke bli mindre viktig for morgendagens eldre. Aldringsprosessen fører til endringer som påvirker ... -
Mattrygghet
(Research report, 2016) -
Maturity stages of shrimp (Pandalus borealis Krøyer 1838. Method for classification and description of characteristics
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Pandalus borealis is a protandric hermaphrodite that shows a great variation in both age at sex change and in the proportion of males that become females. This plasticity is believed to be a phenotypic response to maximize ... -
Måling av fyllingsgrad i legger fra kongekrabber
(Research report, 2003)Kongekrabber (Paralithodes camtschaticus) prisklassifiseres basert på fyllingsgraden. Det eksisterer ingen objektiv metode for å måle fyllingsgraden i kokte legger, og det er vanlig å bruke forholdet mellom diameteren på ... -
Målrettet fangst av vill fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Knapphet på ressursene har ført til et økende behov for å vurdere potensialet for økt verdiskaping i villfisksektoren. Flere forhold tyder på at potensialet for økt verdiskaping er stort dersom det er mulig å utvikle ... -
Med torsk skal kysten trygges. Evaluering av distriktskvoteordningen i 2006
(Nofima rapportserie, Research report, 2007) -
Mellomlagring av levende kongsnegl (Buccinum undatum). Effekt av lagringstemperatur på overlevelse og kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Målet med forsøket var å se på effekten av levende mellomlagring av kongesnegl (Buccinum undatum) på overlevelse og kvalitet. Det ble satt opp tre temperaturregimer (4, 10 og 15°C ) med to replikate behandlinger. Forsøket ... -
Mengde- og kvalitetsvurdering av kråkeboller (sjøpinnsvin) i kystnære områder i Sisimiut kommune på Grønland
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)I henhold til prosjektplanen ble det i høsten 2007 gjennomført en kartlegging og en kvalitets-vurdering av kråkeboller i Sisimiut kommune. Under kartleggingen av kråkebollebestanden ble det tatt fangstprøver fra 8 forskjellige ... -
Metoder for kvalitetsmåling på hel laks
(Research report, 2016)I dette prosjektet er det gjennomført en skrivebordsstudie på aktuelle teknologier som kan anvendes for å måle kvalitet på hel laks. Kvalitetsparametere som er vektlagt i studiet er fettinnhold, fettfordeling, fettsammensetning, ... -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 1: Hurtigmetoder på markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Metoder for påvisning av Listeria i mat og produksjonsmiljø – Delrapport 2: Nye metoder og teknologier
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Det er et stort ønske fra aktører i sjømatindustrien å få en raskere metode for påvisning av listeria. Som en del av et FHF prosjekt så er det vurdert om det er faglig og teknisk mulig å utvikle en metode for påvisning av ... -
Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Denne rapporten beskriver metodikk og råstoffdata for karakterisering og opparbeiding av prøvemateriale til analyse av kvalitet ved varmebehandling av torsk. Torsk fra Havbruksstasjonen i Tromsø ble benyttet. Filetene ble ... -
Mikroalger i fôr, ny løsning for å redusere lusepåslag på laks – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I dette prosjektet har vi testet ut en hypotese om at ved å erstatte vegetabilske oljer i fôr til oppdrettslaks med marine oljer, vil man kunne redusere lusepåslag hos laks. Vi har fôret laks med fire ulike fôr, der ... -
Mikrobiologi og produksjonshygiene i fiskemelindustrien
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten gir en grunnleggende innføring i mikroorganismenes systematiske inndeling, reproduksjon og forhold til miljøfaktorer som temperatur, fuktighet og næringstilgang. De mest aktuelle patogene bakterier som kan forekomme ... -
Mikrobiologisk kvalitet på rogn av hvitfisk – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Norsk hvitfiskindustri har lange tradisjoner med å konservere rogn. Eksempler på konserveringsmetoder er salting, sukker-salting, frysing, og varmebehandling. Rogn fra torsk og sei er en viktig ingrediens i kaviar, mens ... -
Mikroflora i oppdrettstorsk
(Research report, 2004)I prosjektet ”Lett konservering av produkter fra nye oppdrettsarter ” ble det utført et forsøk hvor mikrofloraen ble undersøkt mhp spesifikke patogener og kvalitetsforringere. Det ble avdekket at sulfidproduserende bakterier ... -
Miljø og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk i merd
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)