Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 381-400 av 1072
-
Forbedret analysemetodikk for peptidstørrelsesfordeling i marine proteinhydrolysater
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Ved sammenligning av de ulike kolonnene var det Superdex Peptid kolonnen ved 30% acetonitril, 0,1 % TFA som viste best lineære forhold innenfor måleområdet mellom 20 000 og 200 dalton. I alt fire ulike systemer ble vurdert: ... -
Markedskrav og kvalitetsutfordringer NVG-sild
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Denne rapporten oppsummerer de viktigste utfordringene i forhold til å forbedre kvaliteten på frosset sildefilet; biologisk variasjon, åte, behandling av fangst om bord, samt prosessmessige elementer på landanleggene. ... -
Torsk i det svenske og tyske dagligvaremarkedet Forprosjekt: Tilstedeværelsen av tinte torskeprodukter i etablerte kanaler for fersk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Siden tinte filetprodukter av torsk og hyse har erstattet genuint ferske produkter av de samme artene i britiske supermarkeder er det viktig at norske bedrifter får kunnskap om hvorvidt det samme kan skje i andre store ... -
Resource utilisation and eco-efficiency of Norwegian salmon farming in 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)This report consists of four parts: Part 1 is an evaluation of some of the methods used for evaluating food productions in a sustainability perspective. Part 2 is a description of some sustainability indicators often used ... -
Felles kvalitetsmerking av norske pelagiske produkter - har det noe for seg?
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Denne rapporten tar for seg muligheter og utfordringer knyttet til det å etablere en felles merkeordning for å profilere kvalitet på pelagiske produkter fra Norge – nærmere bestemt sild og makrell. Første del av rapporten ... -
Markedsforskning; Sushi og Sashimi
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Sushi/sashimi har blitt en global trend, og har gått fra å være ukjent, eksotisk og eksklusivt for overklassen til å bli etterspurt av en større gruppe konsumenter. Det er foreløpig et urbant fenomen, men tilgjengeligheten ... -
Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Filetkvaliteten av økologisk og konvensjonelt produsert laks ble sammenlignet. Filetene kom fra to oppdrettere som produserer både konvensjonell og økologisk laks, og fileter fra to vektklasser (3-4 kg og 5-6 kg) ble ... -
Anbefalinger for videre satsing på LUR-arter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Ved å kartlegge forsknings- og utviklingsarbeid knyttet til LUR-artene de siste 10¬¬–15 årene, og utarbeide kriterier for satsing, har vi i foretatt en prioritering for videre arbeid med LUR-arter i virkemiddelapparatet. ... -
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i ... -
Analyse av transfettsyrer i marine lipider – Risiko for falske positive
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Transfettsyrer analyseres i dag nesten utelukkende ved hjelp av gasskromatografi på polare kapillærkolonner. Ved de betingelser som normalt anvendes for analyse av transfettsyrer vil fettsyrer som er naturlig tilstede i ... -
Inactivation of Clostridium sporogenes spores in fish by-products by a new processing method
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)The aim of the study was to determine the hygienization effect of a new processing method intended for category 2 material of fish origin. The method includes storage (≥ 24 hours) and heat treatment (≥ 85 ºC/≥ 25 minutes) ... -
Britiske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk. Oppfattes produktene forskjellig og hva består i så fall forskjellene av?Sluttrapport prosjekt FHF # 900444
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Storbritannia er et interessant marked for sjømat fordi de utviklingstrekk man ser gjerne gjenfinnes i andre europeiske markeder på et senere tidspunkt. For sjømat er det særlig introduksjonen av ”fersk” sjømat i selvbetjente ... -
Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringa.Sluttrapport fase 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ... -
Today’s and tomorrow's feed ingredients in Norwegian aquaculture
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)During the last decade, the production of Atlantic salmon has increased from around 900,000 tons worldwide in 2000 to more than 1,500,000 tons today, an increase of almost 70%. Norway is the main producer of Atlantic salmon. ... -
Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Resultatene fra dette prosjektet viser at informasjon om ferskhet er meget viktig for hvordan franske forbrukere evaluerer torskefilet. Dette støttes av resultater fra forbrukertest, måling av effekter ved merking av fisk ... -
Verdikjedesammenligninger. Hva kan pelagiske bedrifter lære av verdikjeder for andre næringsmidler?
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Matvareprodusenter lærer mye av hverandre. Nye matvaretrender og nye produktideer sprer seg fra matvare til matvare, og fra marked til marked. Dette prosjektet har sett på hva pelagisk konsumindustri kan lære av verdikjeder ... -
Dokumentasjon av lovlig fanget fisk og innføring av vedikjedesporing – fase 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ... -
Slakting direkte fra oppdrettsmerd.Tauranga – fase 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I prosjektet er det gjennomført en lang rekke forsøk og tester, fra merd og helt frem til ferdig filet, ved både lave og høye slaktetemperaturer, internt hos Marine Harvest og ved personell fra Nofima og Havforskningsinstituttet. ...