Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 161-180 av 1067
-
Helse- og miljørisikovurdering av genmodifisert soyalinje BPS-CV127-9 BASF Plant Science GmbH (EFSA/GMO/NL/2009/64). 1.innspillsrunde
(VKM Report, Research report, 2007) -
Langsiktige avtaler – erfaringer og vurderinger. Evaluering av et prøveprosjekt i førstehåndsomsetningen
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Se eget kapittel i rapporten. -
Levendefangst og vedlikeholdsfôring av sei som grunnlag for produktutvikling og markedsutvikling
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Mer enn 70 % av sei fanget med not er under 1,2 kilo sløyd. Det er denne fisken som har potensialet til å levendelagres og fôres. Dette råstoffet gir imidlertid filetprodukter som det er liten interesse for i de tradisjonelle ... -
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - II Holdbarhet og filetkvalitet, levende vill torsk som ble fôret i merd før slakting
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Hovedmålet var å dokumentere om filetering av torsk pre-rigor, i-rigor eller post-rigor påvirket holdbarhetstiden under kjølelagring, totalt etter slakting og etter filetering. Det var også et delmål å dokumentere andre ... -
Økt konkurranse fra nye arter på det europeiske sjømatmarkedet – Konsekvenser for norsk fiskeri- og havbruksnæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2007) -
Effekt av ulike typer råstoffhåndtering på mucoso i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Gjennom en større satsing på mucoso i tørrfisk har en av målsettingene vært å studere effekten av forskjellige typer råstoff håndtering på graden av mucoso. Mucoso er en kvalitetsfeil i tørrfisk der deler av fiskemuskelen ... -
Kystfiske etter pelagiske arter – potensielt økt verdiskaping ved mer effektiv transport av levende fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)For å oppnå bedret kvalitet og muligheter for høyere pris i kystnært fiske etter pelagiske arter er det nødvendig å effektivisere transport og lagring av levende fisk. Selv om de kystnære fangstene kan ha bedre kvalitet ... -
Grensepassering Nordvest-Russland
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Fokus for dette prosjektet har vært grensepassering til Russland for eksport av fisk og sjømatprodukter fra Norge via Nordvest-Russland, med spesiell fokus på fersk fisk. Rapporten gir en beskrivelse av dagens eksportsituasjon ... -
Gulrøtter for fangstbasert havbruk. Fartøyenes vurderingskriterier og analyse av potensielle virkemidler
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Se sammendrag i rapporten -
Process mapping; Analysis of traceability of herring, tuna and salmon
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Traceability will be an immensely important subject for the food and fish industry the forthcoming years. From August 12th 2004, registration and prior notice sent in electronic form with a wealth of traceability information ... -
Helse- og miljørisikovurdering genmodifisert mais MON 89034 x 1507 x NK603 fra Monsanto og Dow AgroSciences LLC (EFSA/GMO/NL/2009/65). 1.innspillsrunde
(VKM Report, Research report, 2007) -
Virkemidler – med mål om å fremme utviklingen av (SMB) og Innovasjon i Russland
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)I et Interreg IIIA Nord Kolartic prosjekt har Fiskeriforskning arbeidet med å frembringe kunnskap og kompetanse om de viktigste prosessene som legger rammene for næringspolitikken i Russland. Prosjektet er delvis finansiert ... -
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)I dette prosjektet ble det gjennomført to forsøk med filetering av torsk ved ulik rigortilstand. Råstoffet var stor skrei fisket levende utenfor Vesterålen i mars – april. Torsken ble ilandført levende av fangstfartøyet ... -
Vertikal integrering - en strategi for å kvalitetssikre råstoff?
(Nofima rapportserie, Research report, 2007) -
Fryst lettsaltet seifilet. Del 2: Dokumentasjon av kvaliteten
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Produksjonen av lettsaltet fryst seifilet er relativt ukomplisert og lite tidkrevende. Prosessen stiller imidlertid høye krav til den mikrobiologiske kvaliteten på saltlaken som injiseres for at man skal oppnå tilstrekkelig ... -
Pre-rigor kjølt laksefilet - Sensorisk kvalitet og holdbarhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Prosjektet undersøker hvorvidt produsenter, kunder og konsumenter kan forvente forskjeller i sensorisk kvalitet og holdbarhet på kjølte stykninger av laksfilet når de er tilvirket av pre-rigor eller post-rigor råstoff. Det ... -
Mellomlagring av levende kongsnegl (Buccinum undatum). Effekt av lagringstemperatur på overlevelse og kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Målet med forsøket var å se på effekten av levende mellomlagring av kongesnegl (Buccinum undatum) på overlevelse og kvalitet. Det ble satt opp tre temperaturregimer (4, 10 og 15°C ) med to replikate behandlinger. Forsøket ... -
Utviking av mucoso og bakterievekst i tørrfisk under ugunstige tørkeforhold
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Målsettingen med forsøket har vært å undersøke årsaken til mucoso ved å studere mikrobiologisk og proteolytisk aktivitet under kunstig tørking av tørrfisk. Ved å henge fisken i en industritørke ble temperatur og luftfuktighet ...