Now showing items 836-855 of 1067

    • Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4 

      Aspevik, Tone; Øvrum Gaarder, Mari; Wubshet, Sileshi Gizachew; Molesworth, Peter Patrick; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet SMELL har vært å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt basert på proteinhydrolysat og limvann fra makrellavskjær. Prosjektpartnere er ...
    • Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport 

      Aspevik, Tone; Gaarder, Mari Øvrum; Wubshet, Sileshi Gizachew; Vang, Birthe; Molesworth, Peter Patrick; Solstad, Runar Gjerp; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet «Smaksnøytrale proteiner fra makrell» (SMELL) var å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt fra makrellavskjær. Nofima, og prosjektpartnere ...
    • Smitteveier og smittekilder for Listeria i produksjonskjeden for sløyd og røkt laks 

      Heir, Even; Langsrud, Solveig (Research report, 2013)
      Målet i denne arbeidspakken har vært å identifisere smitteveier og smittekilder for Listeria i anlegg som produserer sløyd og/eller røkt laks. Det er gjennomført systematisk prøvetaking i fire anlegg som prosesserer ...
    • Smolt production and the potential for solid waste collection in Norway 

      Meriac, Andre (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      The yearly production of smolts in Norway tripled since 2000, to about 344 million individuals Norway in 2018. Although Nordland accounts for only 13 % of companies and 16 % licences, 30 % of all smolts were produced there. ...
    • Social Sustainability in Norwegian Fisheries – Evolution and Resilience in Fleet and Industry 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Svorken, Marianne; Ødegård, Anne Mette; Andersen, Rolf Kristian; Young, James A. (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Tragic reports about abuse, slavery and child labour in the international seafood industry both onshore and at sea is getting increased public attention leading to increased demand towards the Norwegian seafood industry ...
    • SPEKTEK - Utvikling av spektroskopiske teknikker for hurtig kvalitetsbestemmelse av fersk fisk 

      Nilsen, Heidi; Esaiassen, Margrethe (Research report, 2004)
      Fiskeindustrien i Norge opplever reduksjon i tilgangen på råstoff samtidig som det stilles høyere krav til kvalitetsprodukter av næringsmidler. Dette medfører økende behov for kunnskap om – og karakterisering av – ...
    • Spesielle kvoteordninger 

      Rånes, Stein Arne (Research report, 2003)
      Moderne ressursforvaltning innen fiskeriene har som sin overordnede oppgave å avpasse fangstkapasiteten til ressursgrunnlaget. Et av de mest sentrale tiltakene som anvendes til dette formålet i norsk fiskeriforvaltning er ...
    • Sporbarhet av villfanget fersk hvitfisk for innenlandsmarkedet i Norge 

      Karlsen, Kine Mari; Donnelly, Kathryn Anne-Marie; Forås, Eskil (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Fersk fisk har vært mye i fokus i media i de senere årene. Mange forbrukere er usikre på hvordan de skal vurdere kvaliteten på fisken. For å gi forbrukerne bedre informasjon om hvor fersk fisken er, innfører Fiskeri- og ...
    • Sporing i salt- og klippfiskindustrien – utfordringer og barrierer i produksjonsprosessen 

      Karlsen, Kine Mari; Donnelly, Kathryn Anne-Marie (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Dokumentasjon om egenskapene til maten blir stadig viktigere for forbruker, supermarkedskjeder og myndigheter. Sporbarhet er et verktøy som gjør det mulig å dokumentere og hente fram informasjon om en matvare fra en ...
    • Sporing i tørrfisknæringen 

      Karlsen, Kine Mari (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Nye kommende krav fra EU kan stille tørrfiskprodusentene i Norge overfor nye utfordringer. Disse kravene går blant annet ut på at det skal lages et fangstsertifikat som dokumenterer opprinnelsen for hver forsendelse av ...
    • SporLaks – Industry-wide tracing of Norwegian farmed Atlantic salmon. Final report 

      Baranski, Matthew; Jacq, Celeste; Karlsson, Sten; Hayes, Ben J.; Blonk, Robbert (Research report, 2014)
    • Spreading of feed pellets in a sea cage for salmon farming using an automatic rotor spreader feeding system.A CREATE project 

      Aas, Turid Synnøve; Oehme, Maike Marlene; Sørensen, Mette; Lygren, Ingolf; Åsgård, Torbjørn Einar (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Efficient production of fish in large cage units demands a feeding practice which is according to the fish’s behavioral and physiological requirements. It is generally presumed that spreading the feed pellets uniformly ...
    • Stamfiskforvaltning og avlsstrategier for rognkjeks (Cyclopterus lumpus. Arbeidspakke 5 i strategisk institutt satsing (SIS) prosjektet om rognkjeks 

      Drangsholt, Tale Marie K; Nielsen, Hanne Marie; Baranski, Matthew; Jacq, Celeste (Research report, 2015)
      Produksjon av rognkjeks som rensefisk forventes å bli basert på oppdrettet stamfisk i nær fremtid, og det er derfor viktig å etablere en eller flere stamfiskpopulasjoner/avlspopulasjoner hvor innavlen holdes på et akseptabelt ...
    • Standard norsk fiskemel- og fiskeoljeprosess.Krav til varmebehandling 

      Nygaard, Halvor (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Foreliggende rapport er en konsolidert versjon av tidligere Nofima rapport K-367, hvor nye kinetikkdata for termisk inaktivering av IPNV har blitt inkludert. Rapporten foreligger også i engelsk utgave (Nofima Report no. ...
    • Standard Norwegian fishmeal- and fishoil process.Heat treatment requirements 

      Nygaard, Halvor (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      The present report is a consolidated version of former Nofima Report K-371, incorporating new kinetic data on thermal inactivation of IPNV (Nygaard and Myrmel, 2010). Report K-371 has been withdrawn. The project was initiated ...
    • Startfôr til juvenil edelkreps (Astacus astacus) 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Strand, Roger; Mundheim, Harald (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Kasa Krepseoppdrett på Hvaler har valgt å satse på en halvintensiv modell for produksjon av edelkreps. Ved bruk av halvintensiv produksjonsmodell kreves det et egnet fôr til juvenile kreps. Det som har vært vanlig å bruke, ...
    • Status for utviklingen av små og mellomstore bedrifter (SMB) og Innovasjon i Russland 

      Voldnes, Gøril (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      I et Interreg IIIA Nord Kolartic prosjekt har Fiskeriforskning arbeidet med å frembringe kunnskap og kompetanse om de viktigste prosessene som legger rammene for næringspolitikken i Russland. Prosjektet har blitt delvis ...
    • Status hyse – utfordringer og muligheter i fiskeri og foredling med fokus på kvalitet: Forprosjekt 

      Olsen, Stein Harris; Nordtvedt, Tom Ståle; Tobiassen, Torbjørn; Joensen, Sjurdur; Nilsen, Heidi (Research report, 2016)
      Tilbakemeldinger fra industri og marked viser at kvaliteten på bearbeidede hyseprodukt fra Norge ikke alltid er god nok for alle segmenter i markedet. Bløt muskel, spalting og blodfeil er typiske kvalitetsutfordringer. Det ...
    • Status og veivalg for norsk rekenæring 

      Bjørklund, Oddrun; Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2005)
      Denne rapporten beskriver status for rekenæringen i Norge. Rapporten inkluderer status på ressurssiden, flåtesiden, industrisiden og i markedene. Tallene i rapporten er hovedsakelig fra 2004. Rapporten drøfter også mulige ...
    • Status på instrumentering for objektiv kvalitetsdifferensiering av lakseprodukter 

      Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Afseth, Nils Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Noen kvalitetsvariasjoner i lakseråstoff er vanskelig å unngå da de kan skyldes naturlige individvariasjoner. I denne rapporten er muligheten for instrumentell måling av følgende kvalitetsegenskaper diskutert: Blod, melanin, ...