Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 835-854 of 1072
-
Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala»
(Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ... -
Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Fiskeriforskning har i en årrekke jobbet med utvikling av fôr til kråkebolle. Arbeidet har ledet frem til et fôrkonsept som gir god rognvekst og fin farge. Rognen har imidlertid ikke optimal kvalitet når det gjelder smak ... -
Smak, lukt og konsistens på klippfisk - Effekter av ulike typer råstoff og saltmodningstemperaturer. Et ledd i markedsdrevet produktutvikling
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Det finnes lite kunnskap om hva som påvirker lukt, smak og konsistens på klippfisk. Dette arbeidet er et ledd i å kunne differensiere klippfiskprodukter og etter hvert kunne merke dem etter de spesielle egenskaper produktet ... -
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I AP1 i prosjektet Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL), finansiert av FHF, ble enzymatisk proteinhydrolyse på makrellrygg utført med 10 forskjellige proteaser. Dette for å finne ut hvilken protease som hadde ... -
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet SMELL har vært å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt basert på proteinhydrolysat og limvann fra makrellavskjær. Prosjektpartnere er ... -
Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet «Smaksnøytrale proteiner fra makrell» (SMELL) var å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt fra makrellavskjær. Nofima, og prosjektpartnere ... -
Smitteveier og smittekilder for Listeria i produksjonskjeden for sløyd og røkt laks
(Research report, 2013)Målet i denne arbeidspakken har vært å identifisere smitteveier og smittekilder for Listeria i anlegg som produserer sløyd og/eller røkt laks. Det er gjennomført systematisk prøvetaking i fire anlegg som prosesserer ... -
Smolt production and the potential for solid waste collection in Norway
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)The yearly production of smolts in Norway tripled since 2000, to about 344 million individuals Norway in 2018. Although Nordland accounts for only 13 % of companies and 16 % licences, 30 % of all smolts were produced there. ... -
Social Sustainability in Norwegian Fisheries – Evolution and Resilience in Fleet and Industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tragic reports about abuse, slavery and child labour in the international seafood industry both onshore and at sea is getting increased public attention leading to increased demand towards the Norwegian seafood industry ... -
SPEKTEK - Utvikling av spektroskopiske teknikker for hurtig kvalitetsbestemmelse av fersk fisk
(Research report, 2004)Fiskeindustrien i Norge opplever reduksjon i tilgangen på råstoff samtidig som det stilles høyere krav til kvalitetsprodukter av næringsmidler. Dette medfører økende behov for kunnskap om – og karakterisering av – ... -
Spesielle kvoteordninger
(Research report, 2003)Moderne ressursforvaltning innen fiskeriene har som sin overordnede oppgave å avpasse fangstkapasiteten til ressursgrunnlaget. Et av de mest sentrale tiltakene som anvendes til dette formålet i norsk fiskeriforvaltning er ... -
Sporbarhet av villfanget fersk hvitfisk for innenlandsmarkedet i Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Fersk fisk har vært mye i fokus i media i de senere årene. Mange forbrukere er usikre på hvordan de skal vurdere kvaliteten på fisken. For å gi forbrukerne bedre informasjon om hvor fersk fisken er, innfører Fiskeri- og ... -
Sporing i salt- og klippfiskindustrien – utfordringer og barrierer i produksjonsprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dokumentasjon om egenskapene til maten blir stadig viktigere for forbruker, supermarkedskjeder og myndigheter. Sporbarhet er et verktøy som gjør det mulig å dokumentere og hente fram informasjon om en matvare fra en ... -
Sporing i tørrfisknæringen
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Nye kommende krav fra EU kan stille tørrfiskprodusentene i Norge overfor nye utfordringer. Disse kravene går blant annet ut på at det skal lages et fangstsertifikat som dokumenterer opprinnelsen for hver forsendelse av ... -
SporLaks – Industry-wide tracing of Norwegian farmed Atlantic salmon. Final report
(Research report, 2014) -
Spreading of feed pellets in a sea cage for salmon farming using an automatic rotor spreader feeding system.A CREATE project
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Efficient production of fish in large cage units demands a feeding practice which is according to the fish’s behavioral and physiological requirements. It is generally presumed that spreading the feed pellets uniformly ... -
Stamfiskforvaltning og avlsstrategier for rognkjeks (Cyclopterus lumpus. Arbeidspakke 5 i strategisk institutt satsing (SIS) prosjektet om rognkjeks
(Research report, 2015)Produksjon av rognkjeks som rensefisk forventes å bli basert på oppdrettet stamfisk i nær fremtid, og det er derfor viktig å etablere en eller flere stamfiskpopulasjoner/avlspopulasjoner hvor innavlen holdes på et akseptabelt ... -
Standard norsk fiskemel- og fiskeoljeprosess.Krav til varmebehandling
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Foreliggende rapport er en konsolidert versjon av tidligere Nofima rapport K-367, hvor nye kinetikkdata for termisk inaktivering av IPNV har blitt inkludert. Rapporten foreligger også i engelsk utgave (Nofima Report no. ... -
Standard Norwegian fishmeal- and fishoil process.Heat treatment requirements
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)The present report is a consolidated version of former Nofima Report K-371, incorporating new kinetic data on thermal inactivation of IPNV (Nygaard and Myrmel, 2010). Report K-371 has been withdrawn. The project was initiated ... -
Startfôr til juvenil edelkreps (Astacus astacus)
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Kasa Krepseoppdrett på Hvaler har valgt å satse på en halvintensiv modell for produksjon av edelkreps. Ved bruk av halvintensiv produksjonsmodell kreves det et egnet fôr til juvenile kreps. Det som har vært vanlig å bruke, ...