Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 830-849 of 1072
-
SKREI ® − merkeprofilering av et naturprodukt: konsumenters assosiasjoner, preferanse og betalingsvillighet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Skrei – forbrukeres oppmerksomhet, oppfatning og bruk
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Basert på Eksportutvalget for fisk sin lansering av en merkeordning for skrei, beskrevet i Storingsmelding nr. 19 (2004-05), ble det i mars 2009 gjort en undersøkelse av forbrukeres oppfatning av Skrei®. Et kortfattet ... -
Slakting av oppdrettslaks på båt, direkte fra oppdrettsmerd
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hovedmålet med prosjektet var å teste avliving og bløgging på båt, direkte fra oppdrettsmerd, i nær full industriell skala og danne grunnlag for omlegging av all slakting ved Marine Harvest, region sør. Del 1 av dette ... -
Slakting direkte fra oppdrettsmerd.Tauranga – fase 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I prosjektet er det gjennomført en lang rekke forsøk og tester, fra merd og helt frem til ferdig filet, ved både lave og høye slaktetemperaturer, internt hos Marine Harvest og ved personell fra Nofima og Havforskningsinstituttet. ... -
Slaughtering processes for farmed Pangasius in Vietnam. Consultancy surveying Pangasius fillet quality and by-products handling in Vietnamese industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)In a consultancy for the DANIDA project SEAQIP II, a survey of the slaughter processes for farmed Pangasius has been performed in the Mekong delta from April 16th to May 20th 2005. Five processing factories were visited ... -
Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala»
(Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ... -
Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Fiskeriforskning har i en årrekke jobbet med utvikling av fôr til kråkebolle. Arbeidet har ledet frem til et fôrkonsept som gir god rognvekst og fin farge. Rognen har imidlertid ikke optimal kvalitet når det gjelder smak ... -
Smak, lukt og konsistens på klippfisk - Effekter av ulike typer råstoff og saltmodningstemperaturer. Et ledd i markedsdrevet produktutvikling
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Det finnes lite kunnskap om hva som påvirker lukt, smak og konsistens på klippfisk. Dette arbeidet er et ledd i å kunne differensiere klippfiskprodukter og etter hvert kunne merke dem etter de spesielle egenskaper produktet ... -
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I AP1 i prosjektet Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL), finansiert av FHF, ble enzymatisk proteinhydrolyse på makrellrygg utført med 10 forskjellige proteaser. Dette for å finne ut hvilken protease som hadde ... -
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet SMELL har vært å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt basert på proteinhydrolysat og limvann fra makrellavskjær. Prosjektpartnere er ... -
Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet «Smaksnøytrale proteiner fra makrell» (SMELL) var å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt fra makrellavskjær. Nofima, og prosjektpartnere ... -
Smitteveier og smittekilder for Listeria i produksjonskjeden for sløyd og røkt laks
(Research report, 2013)Målet i denne arbeidspakken har vært å identifisere smitteveier og smittekilder for Listeria i anlegg som produserer sløyd og/eller røkt laks. Det er gjennomført systematisk prøvetaking i fire anlegg som prosesserer ... -
Smolt production and the potential for solid waste collection in Norway
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)The yearly production of smolts in Norway tripled since 2000, to about 344 million individuals Norway in 2018. Although Nordland accounts for only 13 % of companies and 16 % licences, 30 % of all smolts were produced there. ... -
Social Sustainability in Norwegian Fisheries – Evolution and Resilience in Fleet and Industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tragic reports about abuse, slavery and child labour in the international seafood industry both onshore and at sea is getting increased public attention leading to increased demand towards the Norwegian seafood industry ... -
SPEKTEK - Utvikling av spektroskopiske teknikker for hurtig kvalitetsbestemmelse av fersk fisk
(Research report, 2004)Fiskeindustrien i Norge opplever reduksjon i tilgangen på råstoff samtidig som det stilles høyere krav til kvalitetsprodukter av næringsmidler. Dette medfører økende behov for kunnskap om – og karakterisering av – ... -
Spesielle kvoteordninger
(Research report, 2003)Moderne ressursforvaltning innen fiskeriene har som sin overordnede oppgave å avpasse fangstkapasiteten til ressursgrunnlaget. Et av de mest sentrale tiltakene som anvendes til dette formålet i norsk fiskeriforvaltning er ... -
Sporbarhet av villfanget fersk hvitfisk for innenlandsmarkedet i Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Fersk fisk har vært mye i fokus i media i de senere årene. Mange forbrukere er usikre på hvordan de skal vurdere kvaliteten på fisken. For å gi forbrukerne bedre informasjon om hvor fersk fisken er, innfører Fiskeri- og ... -
Sporing i salt- og klippfiskindustrien – utfordringer og barrierer i produksjonsprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dokumentasjon om egenskapene til maten blir stadig viktigere for forbruker, supermarkedskjeder og myndigheter. Sporbarhet er et verktøy som gjør det mulig å dokumentere og hente fram informasjon om en matvare fra en ... -
Sporing i tørrfisknæringen
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Nye kommende krav fra EU kan stille tørrfiskprodusentene i Norge overfor nye utfordringer. Disse kravene går blant annet ut på at det skal lages et fangstsertifikat som dokumenterer opprinnelsen for hver forsendelse av ... -
SporLaks – Industry-wide tracing of Norwegian farmed Atlantic salmon. Final report
(Research report, 2014)