Now showing items 807-826 of 1067

    • Sedasjon av smolt - SMOLTSED. Faglig sluttrapport 

      Espmark, Åsa Maria Olofsdotter; Kolarevic, Jelena; Iversen, Martin Haugmo (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Hovedmål med prosjektet SMOLTSED var å undersøke osmoregulering og prestasjon hos fisk som var utsatt for sedasjon over en lengre periode like før og under utsett til sjø. I SMOLTSED ble det gjennomført to kontrollerte ...
    • Segmentering av det norske ungdomsmarkedet for middagsmat, fisk og fiskeretter 

      Olsen, Bjørn-Ivar; Olsen, Svein Ottar; Honkanen, Pirjo (Research report, 2003)
      Målsettingen med denne rapporten har vært å identifisere og drøfte mulige segmenter i det norske ungdomsmarkedet for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og ...
    • Sei kontra pollack: Smaksundersøkelse gjort under Nor-Fishing 2000 

      Østli, Jens (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Fiskeriforskning gjennomførte under messa NOR-FISHING i Trondheim år 2000 en undersøkelse for å se i hvilken grad sei og Alaska pollack ble oppfattet som like. Undersøkelsen viser at et flertall syntes sei smakte bedre enn ...
    • Selection for improved feed efficiency in Atlantic salmon 

      Gjerde, Bjarne; Hatlen, Bjarne; Boison, Solomon Antwi; Åsgård, Torbjørn Einar; Kristjánsson, Ólafur Hjörtur; Seim, Rudi Ripman (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
    • Selkjøtt 

      Joensen, Sjurdur; Olsen, Jan-Vidar (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Utgangspunktet for forsøkene er å ta vare på mest mulig av selkjøttet til konsum. Vi har valgt å se nærmere på grunnleggende egenskaper ved selkjøtt under modning og fryselagring. Biffkjøttet som ble benyttet er fra klappmyss ...
    • Sensorisk kvalitet på modnet saltfisk og klippfisk. Effekter av råstoff, saltemetoder og lagringstid 

      Joensen, Sjurdur; Carlehög, Mats; Lauritzsen, Kristin; Dahl, Reidun Wenche; Eilertsen, Guro; Sivertsen, Agnar Holten; Akse, Leif; Bjørkevoll, Ingebrigt (Nofima rapportserie, Research report, 2005)
      Det finnes lite kunnskap om sensorisk kvalitet på saltfisk og klippfisk. Målet med denne rapporten var å øke kunnskapen om hva ulike råstoff og ulike saltemetoder betyr for den sensoriske kvaliteten. Et delmål var å se på ...
    • Sensory description of varieties of dried stockfish 

      Carlehög, Mats; Hansen, Anlaug Ådland (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
      Three different varieties of dried stockfish were analyzed: traditional, whole dry stockfish from Norway, rehydrated, vacuum packaged, newly thawed fillets of stockfish from Norway, and dry stockfish snacks, small pieces ...
    • Serving the industry or undermining the regulatory system? The use of special purpose licenses in Norwegian salmon aquaculture 

      Hersoug, Bjørn; Olsen, Marit Schei; Gauteplass, Asle Årthun; Osmundsen, Tonje C.; Asche, Frank (Peer reviewed; Journal article, 2021)
    • Sesong og kjønnsmodning – betydning på rogn og muskelkvalitet hos ørret 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Kalberg, Monica (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Det er veletablerte markeder for rogn fra laks og ørret til konsum. Det er vekst i etterspørselen etter slik rogn, bl.a. som følge av "sushi- bølgen”. Størstedelen av forsyningene til dette markedet kommer fra villfanget ...
    • Settefiskproduksjon av marin fisk - fokus på gasser i vann 

      Strand, Hans Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Oppvarming av vann fører til gassovermetning. Det er godt dokumentert at slik overmetning kan resultere i sykdom og dødelighet hos fisk i oppdrett. Det er etter hvert rettet fokus mot skadelige effekter av selv liten grad ...
    • Shelf life of salt-cured fillets of cod stored at 30 °C 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Research report, 2015)
      In 2013, the Norwegian Seafood Research Fund (FHF) initiated a project “Shelf life of salt-cured fish”. The aim of the project is to study shelf life of salt-cured cod at different storage conditions, including storage at ...
    • Shipping i Polhavet – databehov og tilgjengelige data 

      Midtgard, Mette Ravn; Iversen, Audun; Askildsen, Thorkel C; Mikkelsen, Eirik Inge (Rapport - NORUT samfunnsforskning, Research report, 2012)
    • Sildoljeindustrien i Nord-Norge – status og utfordringer 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Sideoljeindustrien i Nord-Norge har en usikker framtid. Stopp i loddefisket i Barentshavet og levering av all sild til konsum har medført at to av de tre store fabrikkene ikke er i drift. Selv om det fiskes andre arter som ...
    • Single Cell Confocal Raman Spectroscopy of Human Osteoarthritic Chondrocytes: A Preliminary Study 

      Kumar, Rajesh; Singh, Gajendra Pratap; Grønhaug, Kirsten Marie; Afseth, Nils Kristian; Davies, Catharina De Lange; Drogset, Jon Olav; Lilledahl, Magnus Borstad (Journal article, 2015)
    • Sjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009 

      Larsen, Rune; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Prosjektet består av tre hovedaktiviteter. I delprosjekt (a) er det gjennomført to dyreforsøk for å evaluere om proteinkomponenter fra torsk har en forebyggende effekt mhp. type 2 diabetes (T2D). Resultatene viste at ...
    • Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge 

      Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis (Research report, 2014)
      Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ...
    • Sjømatnæringens ringvirkninger – Verdiskaping og ringvirkninger fra norsk sjømatnæring for 2022 

      Nyrud, Thomas; Iversen, Audun; Bendiksen, Bjørn Inge; Robertsen, Roy; Steinsbø, Silje (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • SkatteFUNN-ordningen og fiskeindustrien. Vurdering av kriteriene for deltakelse 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2002)
      Denne rapporten tar for seg kriteriene for deltakelse i SkatteFUNN-ordningen, som skal bidra til å øke FoU-aktiviteten i norske bedrifter, og hvor stor del av norsk fiskeindustri som tilfredsstiller kriteriene. En analyse ...
    • Skiftende vindretning – særlige hensyn for tildeling av tillatelser til lakseoppdrett 

      Mikkelsen, Eirik Inge; Karlsen, Kine Mari; Robertsen, Roy; Hersoug, Bjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Rapporten har tatt for seg hvilke hensyn som var særlig vektlagt i utlysningene av matfisk-tillatelser til laks og ørret i tildelingsrundene fra 2002 til 2013. I studien ble forskriftene til tildelingsrundene studert. Dette ...
    • Skin detachment from salmon and rainbow trout 

      Mørkøre, Turid; Sveen, Lene; Boahemaa-Kobil, Eunice E.; Larsson, Thomas; Lefrancois, Arnaud; Roth, Bjørn; Rojo, Maria B.; Moinhos, Timotè; Sone, Izumi; Røsvik, Marte; Formanowicz, Julia; Mojir, Zahra Y.; Conde, Helena M. M. (NMBU Student Journal of Life Sciences, Research report, 2023)
      A survey aimed at relevant stakeholders highlighted loose skin as a quality concern since 2019. The issue is typically detected after storage, with indications of higher prevalence during late spring-summer in Southern-West ...