Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 799-818 of 1072
-
Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Sammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)I prosjektet er det utført intervjuundersøkelse i fire filetbedrifter og produksjonsforsøk med både torsk og hyse i to av bedriftene. Målet i spørreundersøkelsen var å finne hvilke kvalitetsfeil i råstoffet bedriftene selv ... -
Sammenlikning av to modeller av kommersielle kongekrabbeteiner med tanke på fangsteffektivitet og seleksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)I dag brukes det utelukkende sammenleggbare en-kammerteiner for fangst av kongekrabbe innenfor det kvoteregulerte området på Finnmarkskysten. Nofima og krabbefisker i Varanger har i en årrekke jobbet med å forbedre seleksjon ... -
Sammenslåing av fartøygruppene seitrål og torsketrål – et kunnskapsbidrag
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Et mer utfyllende sammendrag gis kapittel 1. Regjeringen har foreslått å slå sammen gruppene sei- og torsketrål for å forenkle kvotesystemet. På oppdrag fra Møre Trållag og Sjømat Norge tar denne rapporten for seg historikk, ... -
Sanitetsslakting på merdkanten
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Bakgrunnen for prosjektet var at oppdrettsnæringen trengte hjelp til å løse problematikken rundt sanitetsslakting av fisk ved sykdom. Næringen ønsket en metode som kunne gjør sanitetsslaktingen effektiv og sikker. Den måtte ... -
Sånn kan det også gjøres! Drift av autolinerederiet Eskøy AS ”Saga K”, T-20-T og ”Åsta B”T-3-T, driftsåret 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I samarbeid med rederiet Eskøy AS og Norges Fiskerihøgskole har Nofima Marked fortsatt undersøkelsene og hvorvidt, og under hvilke betingelser bruk av autoline i kystfiske er en rasjonell driftskombinasjon i norsk fiske. ... -
Sårproblematikk og hudhelse i laks- og regnbueørrettoppdrett
(Research report, 2015) -
Sea urchin fisheries, management and policy review (Activity A4.2.1 of the URCHIN project)
(Research report, 2016)This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA). The scope of the report is also outlined. This is followed by a summary of the sea urchin fishery ... -
Sea Urchin Fishing Techniques Report. (Activity A3.1.1 of the NPA URCHIN Project. Amended Version released April 17th 2018
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA), followed by a summary of the fishing techniques that are used in sea urchin fisheries around the ... -
Sea Urchin surveying techniques (Activity A4.1.1 of the NPA URCHIN project)
(Research report, 2016)This report introduces the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA). It then describes the main techniques used for stock monitoring in sea urchin fisheries around the world, including ... -
Sea Urchin transportation systems for land, sea and air (Activity A6.4.1 of the NPA URCHIN project)
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)This report gives a brief introduction to the URCHIN project, funded by the Northern Peripheries and Arctic Programme (NPA) including the aims of this study. The authors recommend that the maximum period for transporting ... -
Sedasjon av smolt - SMOLTSED. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Hovedmål med prosjektet SMOLTSED var å undersøke osmoregulering og prestasjon hos fisk som var utsatt for sedasjon over en lengre periode like før og under utsett til sjø. I SMOLTSED ble det gjennomført to kontrollerte ... -
Segmentering av det norske ungdomsmarkedet for middagsmat, fisk og fiskeretter
(Research report, 2003)Målsettingen med denne rapporten har vært å identifisere og drøfte mulige segmenter i det norske ungdomsmarkedet for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og ... -
Sei kontra pollack: Smaksundersøkelse gjort under Nor-Fishing 2000
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Fiskeriforskning gjennomførte under messa NOR-FISHING i Trondheim år 2000 en undersøkelse for å se i hvilken grad sei og Alaska pollack ble oppfattet som like. Undersøkelsen viser at et flertall syntes sei smakte bedre enn ... -
Selection for improved feed efficiency in Atlantic salmon
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Selkjøtt
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Utgangspunktet for forsøkene er å ta vare på mest mulig av selkjøttet til konsum. Vi har valgt å se nærmere på grunnleggende egenskaper ved selkjøtt under modning og fryselagring. Biffkjøttet som ble benyttet er fra klappmyss ... -
Sensorisk kvalitet på modnet saltfisk og klippfisk. Effekter av råstoff, saltemetoder og lagringstid
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Det finnes lite kunnskap om sensorisk kvalitet på saltfisk og klippfisk. Målet med denne rapporten var å øke kunnskapen om hva ulike råstoff og ulike saltemetoder betyr for den sensoriske kvaliteten. Et delmål var å se på ... -
Sensory description of varieties of dried stockfish
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Three different varieties of dried stockfish were analyzed: traditional, whole dry stockfish from Norway, rehydrated, vacuum packaged, newly thawed fillets of stockfish from Norway, and dry stockfish snacks, small pieces ... -
Serving the industry or undermining the regulatory system? The use of special purpose licenses in Norwegian salmon aquaculture
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Sesong og kjønnsmodning – betydning på rogn og muskelkvalitet hos ørret
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Det er veletablerte markeder for rogn fra laks og ørret til konsum. Det er vekst i etterspørselen etter slik rogn, bl.a. som følge av "sushi- bølgen”. Størstedelen av forsyningene til dette markedet kommer fra villfanget ...