Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 676-695 of 1072
-
Opplevd kvalitet og image til oppdrettet og oppfôret torsk i det norske og engelske restaurantsegmentet
(Research report, 2003)Rapporten omfatter resultatene fra en markedsundersøkelse der et utvalg på 60 norske og engelske kjøkkensjefer har vurdert kvaliteten på oppdrettet og oppfôret torsk. De 30 norske kjøkkensjefene mente at den oppdrettede ... -
Optimal saltreduksjon i røkt laks (OptiSalm) – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Det er et mål om å redusere innholdet av salt (NaCl) i en rekke matvarer inkludert røkte fiskeprodukter. Målet med prosjektet har vært å gi næringen et kunnskapsbasert grunnlag og dokumentasjon for å kunne anvende ... -
OPTIMAL – Developing a decision support tool for optimization of process and product quality
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)A model for coupled heat and mass transfer during baking of meat in a convection oven has previously been made using COMSOL Multi-physics. In OPTIMAL, the goal was to investigate whether the model for meat could be converted ... -
Optimalisering av fett og fettsyrer i fôr til atlantisk laks for bedre helse og velferd gjennom ulike livsfaser og utfordrende miljøbetingelser
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med prosjektet har vært å skaffe til veie ny kunnskap om hvilke nivåer av fett og fettsyrer som kreves for å sikre produksjonen av en robust atlantisk laks i ulike livsfaser og under ulike produksjonsforhold. ... -
Optimalisering av kvaliteten på fryst hvitlaksmasse
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Våre registreringer og observasjoner i bedriften Modolv Sjøset Pelagic A/S viste at råstoffet til hvitlaksmasse holdt god kvalitet. Gjennom pH-målinger utført på hvitlaksmasse i bedriften og på prøver av produksjoner forut ... -
Optimalisering av prosessbetingelser for ekstraksjon av fosfolipider fra silderogn
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Umoden silderogn inneholder høye nivåer av fosfolipider og omega-3 fettsyrer og er et godt utgangspunkt for utvikling av produkter rettet mot kosttilskudd og helsekostmarkedet. Det er i prosjektet optimalisert en prosess ... -
Optimalisering av radiofrekvens (RF) – temperering og tining av hvitfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I de senere år har RF (radiofrekvens) tining blitt tilgjengelig kommersielt og blant annet brukt på farseprodukter i Norge. Hovedmålet med dette prosjektet var å dokumentere og optimalisere RF-behandling og påfølgende ... -
Optimalisering av slakteprosess for laksefisk
(Research report, 2015)Prosjektet ble gjennomført som felles arbeid mellom SINTEF Fiskeri- og Havbruk, SINTEF Energi AS og NOFIMA i tett samarbeid med FHF og styringsgruppen. Optimalisering av slakteprosessen i lakseindustrien er en sammensatt operasjon ... -
Optimalt fôr som gir fast filet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Formålet med studien var å undersøke om fôr tilsatt aminosyrene arginin eller glutamat kan forbedre teksturen av oppdrettslaks. I tillegg ønsket vi å undersøke om bløt filet kan knyttes til nedsatt leverfunksjon eller andre ... -
Optimalt inntak, ettertørking og lagring av tørrfisk - Sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Prosjektansvarlig har vært Brødrene Berg AS ved Rolf Jarle Andreassen. Prosjektet ble finansiert av FHF og Innovasjon Norge. Til sammen 8 bedrifter har deltatt aktivt med egeninnsats og gjennomføring av forsøk. Målsettingen ... -
OPTIROT - Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker.
(NIBIO Rapport, Research report, 2020)I prosjekt OPTIROT samarbeider 26 produsenter, to kjøleteknologiselskaper, en sensorutvikler, en biopesticidutvikler, to emballasjeprodusenter, fire regioner under NLR, Gartnerhallen og fem forskningsinstitutter (Nofima, ... -
Organic seafood – Principles, markets and perspectives
(Nofima rapportserie, Research report, 2008) -
Overvåking av helsetilstand og helserelatert kunnskapsutveksling i oppdrett av flekksteinbit
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Overvåking av helsestatus hos flekksteinbit i oppdrett er gjennomført i tre anlegg over en periode på ett år. Den lokale veterinær- og fiskehelsetjeneste har hatt ansvar for regelmessige prøveuttak av ulike generasjoner ... -
Pelagisk trål/Semipelagisk trål – friere redskapsvalg til levendefiske – kunnskap om redskapsbruk i sammenheng med kvalitet og effektivitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Semipelagisk tråling erfares som lite effektivt redskap for å fange torsk. Dette kan skyldes at med dørene og sveipene hevet noe opp fra havbunnen vil en ikke oppnå samme sveipeeffekt for å samle fisk like godt som ved ... -
Pelagisk verdiskaping. Verdi- og kvalitetsbasert høsting av pelagisk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Utgangspunktet for dette prosjektet har vært å drøfte hvordan verdiskapingen for verdikjeden som helhet kan økes. Hvordan kan man for eksempel sikre at leveringsmønsteret og råstoffets kvalitet er slik at verdiskapingspotensialet ... -
Pelagiske fremtidsbilder
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dette er en rapport fra et prosjekt utført i samarbeid med Eksportutvalget for fisk og Nordea. Hensikten har vært å utvikle og bruke scenarier for å øke bevisstheten, både hos bedrifter og hos Eksportutvalget for fisk, om ... -
Peracetic acid as a potential treatment for amoebic gill disease (AGD) in Atlantic salmon - Stage 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Peracetic acid as a potential treatment for amoebic gill disease (AGD) in Atlantic salmon - Stage 1 -
Physiological response and survival of Atlantic mackerel exposed to simulated purse seine crowding and release
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Pilot project for the short-time live storage of bluefin tuna — Trials onboard MS Vestbris 2023
(Rapport fra havforskningen, Research report, 2023)Norway was historically a major bluefin tuna (BFT) harvesting country. However, fishing for this species has experienced low profitability. One potential solution is short-term live-storage so that the market can be supplied ...