• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

OPTIMAL – Developing a decision support tool for optimization of process and product quality

Sone, Izumi; Blikra, Marthe J.; Schulz, Jörn; Feyissa, Aberham H.
Research report
Thumbnail
Åpne
Rapport+04-2017.pdf (1.501Mb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2435200
Utgivelsesdato
2017
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Nofima rapportserie [979]
  • Publikasjoner fra CRIStin [2055]
Sammendrag
A model for coupled heat and mass transfer during baking of meat in a convection oven has previously been made using COMSOL Multi-physics. In OPTIMAL, the goal was to investigate whether the model for meat could be converted to the model for fish using data previously collected on Atlantic cod. Liquid loss, the core and surface temperature, water content, and shrinkage of the cod loin was measured and analyzed experimentally. The model was then validated by comparing the experimental and the simulated data. The project OPTIMAL was financed by Stiftelsen NorConserv. Collaboration between Nofima, DTU and University of Stavanger has been established.
 
OPTIMAL - Utvikling av et beslutningsstøtte verktøy for optimalisering av prosess og produktkvalitet
 
Utgiver
Norima AS
Serie
Nofima rapportserie

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit