Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 535-554 of 1072
-
Leverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)For å være i stand til utnytte potensialet som leveren fra oppdrettstorsk har som et høykvalitetsprodukt, er det nødvendig å tilegne seg kunnskaper som bidrar til en jevn og forutsigbar produksjon av lever som er velegnet ... -
Linefisk fra kystflåten: Høyt etterspurt i markedet, men kan vi levere?
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)I denne rapporten spør vi om linefanget torsk og hyse virkelig er så ettertraktet i markedet som mange vil ha det til. Hva er det i tilfelle med linefisken som gjør den så attraktiv i markedet? Hvilke barrierer i verdikjeden ... -
Linefiske: En sammenligning av Island og Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Her rapporteres resultatene fra en sammenlignende studie av utviklingen i linefisket på Island og i Norge. I tillegg analyseres det hvilke faktorer som særlig har bidratt til at linefisket på Island har økt samtidig som ... -
Lite utnyttede ressurser - En litteraturgjennomgang av potensielle arter
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Av 220 tilgjengelige arter i våre farvann utnyttes kun 10%. I kjølvannet av LUR-programmet, som ble etablert på begynnelsen av 1990-tallet, har forskning blitt satt inn mot en rekke av disse ”nye” artene. Noen av disse ... -
Lomre (Microstomus kitt W), en kandidat for oppdrett? -En pilotstudie med fokus på yngelproduskjon
(Research report, 2004)Prosjektet hadde til hensikt å undersøke potensialet for intensivt oppdrett av lomre. Hovedfokus var på produksjon av yngel. Stamfisk ble fanget med garn utenfor Senja, og transportert til Havbruksstasjonen i Tromsø. Det ... -
Low salt products Final report
(Research report, 2014)Salt (NaCl) is the world's most established food additive, because of its excellent preservative effects, the sensorial properties and the increased food processability. In the European countries, 75-80% of salt we consume ... -
Lumpsucker (Cyclopterus lumpus) otoliths: dissection, mounting and age-reading
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)A workshop was held at Institute of Marine Research, Flødevigen Marine Research Station, Arendal, Norway, 17-19 February 1999, to investigate methodes for age-determination of lumpsucker (Cyclopterus lumpus) from otoliths. ... -
Lønnsom foredling av hvitfisk i Norge – hva skal til? Oppsummering av foredragsserie holdt for LO, supplert med relevant litteratur
(Research report, 2013)Denne rapporten er et sammendrag av foredrag holdt for LOs prosjektgruppe i prosjektet "Lønnsom foredling av hvitfisk i Norge – hva skal til?". Foredragene er supplert med relevant litteratur. LO er opptatt av den dårlige ... -
Lønnsomhet i fartøygruppen under 11 meter lengde
(Research report, 2013)Regnskapstallene for fartøyene under 11 meter indikerer at lønnsomheten i gruppen har vært svak over tid. Flere faktorer kan imidlertid bidra til at datamaterialet ikke gir et representativt bilde av avkastningen på ... -
Lønnsomhet i nordnorske aktivitetsturismebedrifter
(Research report, 2014)Målsettingen med studien har vært å undersøke lønnsomheten i bedrifter som tilbyr naturbaserte aktiviteter til turister i Nord-Norge. Utgangspunktet er et utvalg aktivitetsbedrifter som, i større eller mindre grad, tilbyr ... -
Makrellkonfliktens konsekvenser
(Research report, 2014)Dette prosjektet har omhandlet makrellkonflikten med Færøyene og Island, hvor blant annet økt fiske fra Island og Færøyene og landingsforbud har vært drøftet. Prosjektet har diskutert hvordan konflikten har påvirket ... -
Makroalger i mat – en studie av muligheter og utfordringer i Sverige og Finland
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Rapporten beskriver situasjonen for tang- og tareoppdrett i Norge og ser nærmere på potensialet for bruk av tang og tare i mat i våre nærmarkeder Sverige og Finland. Tang- og tarenæringen i Norge har ambisjoner om å øke ... -
Mapping the local-global wine chain from Europe to China : Towards shared standards and benchmarks in wine traceability and authenticity
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)When investigating food authenticity and potential fraud, there are two main options. One approach is to focus on determining the chemical, physical, or sensory characteristics of the food samples themselves and check if ... -
Markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Rapporten tar for seg markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria. Først presenteres den historiske utviklingen i det nigerianske tørrfiskmarkedet. Deretter beskrives dagens markedssituasjon for tørrfisk i Nigeria ... -
Markedsadgang for laks – En vurdering av frihandelsavtalers betydning
(Research report, 2016) -
Markedsadgang for norsk laks - Sluttrapport
(Research report, 2016) -
Markedsbasert elektronisk informasjonsutveksling i rekenæringa (MEIR)
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rekeindustrien i Norge/Nord-Europa står nå overfor store utfordringer knyttet til å være konkurransedyktige i et åpent internasjonalt marked. Norsk rekenæring har tradisjon for innovative løsninger hvor man gikk fra ... -
Markedsbasert høsting av fiskeressurser – Sluttrapport for 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i prosjektet Markedsbasert høsting av fiskeressurser i prosjektperioden 2010/11. I rapporteringsperioden har det i prosjektet vært utført fire hovedaktiviteter. De har vært ...