Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 232-251 of 1067
-
Fiber i vegetabilske ingredienser
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)På bakgrunn av utfordringer med finmalte vegetabilske ingredienser har det blitt gjennomført en optimalisering av metoden A 104 ANKOM fiber med fokus på disse prøvetypene. Denne optimaliseringen innebærer en endring i ... -
Filet av oppdrettslaks: Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Mørke filetflekker er et kostnadskrevende problem. Videre er avvikende farge en viktig årsak til nedklassifisering av oppdrettslaks. I prosjektet ble det utviklet en enhetlig registreringsmal i samarbeid med næringen. ... -
"Fish and folk" Fisheries policies´ influence on employment and settlement in fisheries dependent societies in The Faroese Islands, Iceland and Norway
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)The overall aim of this project is to facilitate research on the influence of fisheries policy on employment and settlement in fisheries dependent societies in Norway, Iceland and the Faroese Islands. By combining fisheries ... -
Fiske og råstoffhåndtering for god kvalitet - Nofimas forskningsaktivitet under Fiskeridirektoratets tilskudd til fiskeriforskning, for 2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Forskning på kvalitet på sjømat er et sentralt område for Nofima, og et viktig tema for ei framtidsrettet næring. Fiskeridirektoratets forskningsmidler legger til rette for næringsrettet forskning i et format hvor forskning ... -
Fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag -endringer i struktur, sysselsetting og produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten tar for seg strukturutviklingen i fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag i perioden 1995-2007. Redusert tilgang på råstoff og mindre filetproduksjon er begge forhold som har preget utviklingen i ... -
Fiskeindustrien i Troms og Finnmark – Strukturendringer og verdiskaping
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Fiskeindustrien i Troms og Finnmark har gjennomgått betydelige endringer det siste tiåret. Økt konkurranse utenfra i det lokale råstoffmarkedet og i ferdigvaremarkedene har medvirket til store strukturelle endringer. ... -
Fiskerinæringen i Finnmark. Analyse av verdiskaping og råstoffomsetning
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Rapporten tar for seg verdiskapingen i fiskerinæringen i Finnmark, både med utgangspunkt i offentlig tilgjengelig statistikk og nyere tall hentet fra fiskerinæringen i fylket. Analysene viser at fiskerinæringen i Finnmark ... -
Fjordlinjene – for hva og for hvem?
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Fjordlinjer har vært benyttet siden 2004. Den gang for beskyttelse av kyst- og fjordtorsk. Etter kystfiskeutvalgets innstilling, ble det tatt grep for også å tilrettelegge for småskala fiskeri gjennom å beskytte mot ... -
Fjordlinjer. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Prosjektet har vært tredelt: Først gis en kort beskrivelse av fjordlinjenes historie og bakgrunn. Deretter drøftes fjordlinjenes iboende dilemma mellom bruk og vern – en kjent arealkonflikt langs kysten – og de formål de ... -
Flyktige komponenter i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Det er analysert for flyktige komponenter i 33 tørrfisker. Tørrfiskene ble inndelt i 4 del-forsøk. 1. Tørking på hjell kontra klimarom 2. Tørkeforsøk med referanse 3. Ulik kvalitet ved henging 4. Tørking stoppet ved frysing ... -
Food and environmental risk assessment of herbicide-tolerant genetically modified maize NK603 for food uses, import and processing under Directive 2001/18 /EC (Notification C/ES/00/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Food, feed and environmental risk assessment of glufosinatetolerant genetically modified oilseed rape T45 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (Application EFSA/GMO/UK/2005/25). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Food/feed and environmental risk assessment of genetically modified glufosinate-tolerant oilseed rape MS8, RF3 and MS8 x RF3 for import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/BE/96/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Food/feed and environmental risk assessment of genetically modified glufosinate-tolerant oilseed rape MS8, RF3 and MS8 x RF3 for import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/BE/96/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Food/feed and environmental risk assessment of herbicide-tolerant and insect-resistant genetically modified maize NK603 x MON810 for import, processing, food and feed uses under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/UK/2004/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014)