Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 12-31 of 1072
-
Alternativ produksjon av Matjessild. Del 1: Nordsjøsild
(Research report, 2013)Forsøk med lab-skala produksjon av matjes-type produkter fra Nordsjøsild ble gjennomført i Egersund, i juni 2012. I tillegg til å modne sild på tradisjonelt vis, ganet i saltlake, ble 3 alternative metoder forsøkt: modning ... -
Alternativ produksjon av matjessild. Del 2: NVG sild
(Research report, 2014)Forsøk med lab-skala produksjon av lettsaltede matjestype-produkter fra Norsk Vårgytende (NVG) sild ble gjennomført i Lødingen og Senjahopen, i henholdsvis september og oktober juni 2013. I tillegg til å modne sild på ... -
Alternativ produksjon av matjessild. Prosessutvikling og oppskalering
(Research report, 2014)Rapporten beskriver forsøk med produksjon av jomfrusild (lettsaltet nordsjøsild) i industriell skala. Resultatene viser at prosessen er vel egnet til formålet; både flaps og skinnfrie fileter forble intakte gjennom prosessen, ... -
Alternative lavkostmetoder for fiske av kråkeboller
(Research report, 2014)Målet for dette prosjektet er å utvikle nye metoder for fangst av kråkeboller som kan være kostnadseffektive både i forhold til nødvendig infrastruktur (fartøy og utstyr) og driftskostnader. Disse nye metodene benytter seg ... -
Alternative low cost methods of fishing sea urchins
(Research report, 2014)The current project intends to develop novel low cost harvesting techniques for sea urchins that may prove more economically viable due to their low cost in terms of both infrastructure (boat and associated equipment) and ... -
Analyse av transfettsyrer i marine lipider – Risiko for falske positive
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Transfettsyrer analyseres i dag nesten utelukkende ved hjelp av gasskromatografi på polare kapillærkolonner. Ved de betingelser som normalt anvendes for analyse av transfettsyrer vil fettsyrer som er naturlig tilstede i ... -
Analysis of traceability in the chicken processor Beijing Dafa Chia Tai Co
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)In recent years there has been an increased focus on traceability in food supply chains. The European Union project Trace the origin of food (TRACE) is a joint effort between the food industry and solution providers and ... -
Analysis of traceability on board a Freezer trawler
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)This report presents an analysis of the specific technical and organizational changes which need to be implemented in the frozen fish supply chain in order to significantly reduce the existing information loss within that ... -
Anbefalinger for videre satsing på LUR-arter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Ved å kartlegge forsknings- og utviklingsarbeid knyttet til LUR-artene de siste 10¬¬–15 årene, og utarbeide kriterier for satsing, har vi i foretatt en prioritering for videre arbeid med LUR-arter i virkemiddelapparatet. ... -
Anlegg for innfrysing på land av råstoff fra kystflåten - forstudie. En teknisk/økonomisk gjennomgang
(Research report, 2014)Råfisklaget og FHF har fått forespørsler fra fiskere og andre om å starte innfrysing av fisk fra kystflåten. Bakgrunnen er mellom annet: o Avsetningsproblemer på små plasser som mangler mottak o Stor prisforskjell mellom ... -
Antimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målet var å teste om bruk av ozonbehandlet vann og is under prosessering og lagring av laks forlenger holdbarheten og gir en bedre kvalitet. Det skulle undersøkes hvilke effekt ozonbehandlet vann/is hadde på overlevelse ... -
Application, limitations, costs and benefits related to the use of blockchain technology in the seafood industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)This report was commissioned to outline applications, limitations, costs, and benefits related to the use of blockchain technology in the seafood industry, and in particular to evaluate the pros and cons of having a ... -
Applications, limitations, costs, and benefits related to the use of blockchain technology in the food industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)This report was commissioned to outline applications, limitations, costs, and benefits related to the use of blockchain technology in the food industry, and in particular to evaluate the pros and cons of having a ... -
Aquaculture in the Arctic – a review
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Aquaculture in the Arctic region contributes with 2% of global production. This may seem small, but is of same magnitude as EUs total aquaculture production. Norway is by far the dominant producer in the Arctic. There is ... -
Arealforvaltning av norsk havbruksnæring. Vurdering av scenarioer i «Havbruksforvaltning 2030»
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)havbruk og marine områder for å gjøre areal tilgjengelig for vekst i havbruksnæringen, samtidig som også andre hensyn sikres, og at forvaltningen er tids- og kostnadseffektiv. Hvordan tilgangen på egnede arealer vil bli ... -
Assessment of glucosamine and chondroitin in feed. Opinion of the Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2008)