Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 1042-1061 of 1072
-
Welfare Indicators for farmed rainbow Trout: Tools for assessing Fish welfare
(Research report, 2020) -
Wood in Food - Measuring methods. Partial report 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)The aim of this project is to develop and evaluate measuring methods to control the hygienic status of wood in food industry. This is a part of the project “wood in the food industry” where the suitability of wood products ... -
Wood in Food – hygienic limits and cleaning procedures. Partial report 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)This work is a part of the project “Wood in the Food industry”, which have participants from all Nordic countries. The project is co-ordinated by the Norwegian Institute of Wood Technology and funded by the Nordic Wood. ... -
Wood, waxed wood, plywood, polyethylene and stainless steel - a comparison of hygienic properties
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)The aim of this experiment is to compare the hygienic properties of different types of materials. The materials to be tested comprise standard and processed plywood, spruce, pine (planed and not planed), polyethylene, ... -
Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet
(Research report, 2013)Flere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk ... -
Workshop on the Norwegian Sea Aquaculture Overviews (WKNORAO). ICES Scientific Reports. 3:116.
(Research report, 2021) -
Xylanase supplementation in fish feed
(Research report, 2015)Plant ingredients have so far been the most cost efficient alternative for fish in the aquafeed industry. This has increased the dietary content of indigestible carbohydrates, including non-starch polysaccharides (NSP) ... -
Økologisk mat i storhusholdninger - utfordringer og muligheter
(Research report, 2015)Formålet med rapporten er å kartlegge storhusholdningers syn på utfordringer og muligheter knyttet til bruk av økologiske produkter. Rapporten bygger på en seminarrekke i 2012 samt to undersøkelser utført av Nofima; en ... -
Økonomi og driftsrutiner i fangstbasert akvakultur av torsk.Fokus på oppdrettsleddet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne studien har kartlagt erfaringer ved drift av anlegg for fangstbasert akvakultur av torsk. Det er fokusert på kostnadsforhold, vekst, driftsrutiner og teknologi. I tillegg modelleres lønnsomheten i driften av et tenkt ... -
Økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Denne rapporten undersøker økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks. Effektene belyses gjennom eksempler på to viktige varestrømmer, laks til Europa med trailer og flyfraktet laks til Asia. Superkjøling ... -
Økonomiske og miljømessige konsekvenser av reguleringer og institusjonelle rammer – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Denne rapporten oppsummerer aktiviteten i prosjektet Økonomiske og miljømessige konsekvenser av reguleringer og institusjonelle rammer. Prosjektet retter oppmerksomheten mot i hvor stor grad ulike former for fangstreguleringer ... -
Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Torsk-, sei- og kveitefilet er dyppet i en blanding av fiskegelatin (fra torskeskinn) og ekstrakt fra mjødurt (Filipendula ulmaria). Mjødurtekstraktet inneholder mye antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Gelatin ... -
Økt holdbarhet på utvannet tørrfisk for innenlandsmarkedet
(Research report, 2014)Utvannet tørrfisk er et krevende produkt når det gjelder holdbarhet i kjølt tilstand. På grunn av høyt bakterieinnhold er det nødvendig å hemme eller drepe disse for å kunne oppnå en holdbarhet som gjør at produktene kan ... -
Økt konkurranse fra nye arter på det europeiske sjømatmarkedet – Konsekvenser for norsk fiskeri- og havbruksnæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2007) -
Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer for norsk sjømatindustri
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer innen norsk sjømatindustri for å bidra til økt konsum av sjømat. Denne delen av rapporten er basert på intervju av ... -
Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel for økt konsum av sjømat. Rapporten er basert på intervju av kategoriansvarlig for sjømat ... -
Økt lønnsomhet i torskesektoren - Sluttrapport Arbeidspakke 1 - Politiske og institusjonelle samfunnsbindinger
(Research report, 2015)Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» - Arbeidspakke 1. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 1 - Politiske og institusjonelle samfunnsbindinger - var ... -
Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport
(Research report, 2016)Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren». Programmet ble startet opp i 2011 og avsluttet sommeren 2016. Rapporten er organisert på følgende måte. Først redegjøres ... -
Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 2 - Sektorens rammebetingelser og regelverk
(Research report, 2016)Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» - Arbeidspakke 2. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 2 - Sektorens rammebetingelser og regelverk – er en ... -
Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 3 - Økonomiske rammebetingelser i Norge
(Research report, 2016)Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» - Arbeidspakke 3. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 3 - Økonomiske rammebetingelser i Norge – er en aktivitet ...