Browsing Nofima rapportserie by Issue Date
Now showing items 101-120 of 1067
-
Sensorisk kvalitet på modnet saltfisk og klippfisk. Effekter av råstoff, saltemetoder og lagringstid
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Det finnes lite kunnskap om sensorisk kvalitet på saltfisk og klippfisk. Målet med denne rapporten var å øke kunnskapen om hva ulike råstoff og ulike saltemetoder betyr for den sensoriske kvaliteten. Et delmål var å se på ... -
Hva forklarer endringene i torskeleveransene fra Nordvest-Russland?
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)I denne rapporten gjennomgår vi utviklingen av råvareflyten av torsk fra Nordvest-Russland til Norge over tid. Hovedfokus for arbeidet er hva som forklarer endringene i varestrømmen – der Norge ser ut til å miste store ... -
Fangstskader på råstoffet og kvalitet på fersk filet
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Forsøk i Lofoten, Vesterålen og Finnmark viser at torsk og hyse blir påført skader under fangst som i betydelig grad kan redusere produktutbytte og –kvalitet, og dermed verdien av råstoffet, i produksjon av fersk filet. ... -
Torsk som rømmer - en atferdsstudie i merd
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Resultatene fra disse innledende forsøkene ved Norfra AS sitt anlegg viser god sammenheng mellom tettheten av torsk i en merd og hvor mange som rømmer når anledningen byr seg. Dette er i seg selv ikke særlig overraskende, ... -
Protein Isolation from Herring – Textural and colour properties of different fish proteins isolated at high or low pH
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Fiskeriforskning has been partner in a project financed by industry and the Nordic Innovation Centre, with the aim to scale up a laboratory method for producing functional fish protein isolates. The pilot plant was located ... -
Fangstbasert havbruk - mellomlagringsløsninger for den mindre kystflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Prosjektet har evaluert hvilke muligheter den minste kystflåten (< 15 meter) har for å lagre deler av fangsten sin levende (Fangstbasert havbruk). Tre linefartøy og to snurrevadfartøy har deltatt aktivt, men også redskapet ... -
Misfarging av klippfisk fra sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Prosjektets mål var å avdekke noen av årsakene til gulbrun og rød misfarging av klippfisk fra sei og teste ut noen produksjonsbetingelser som eventuelt kunne motvirke en slik misfarging. Det er påvist en klar positiv ... -
Fangsthåndtering på store snurrevadfartøy. Del 1: Blodtømming av torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Målet i prosjektet var å dokumentere hvilke faktorer under bløgging og utblødning som er viktigst for god blodtømming av torsk og basert på dette anbefale tiltak i fangsthåndteringen om bord på kystfiskefartøy. Det ble ... -
Slaughtering processes for farmed Pangasius in Vietnam. Consultancy surveying Pangasius fillet quality and by-products handling in Vietnamese industry
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)In a consultancy for the DANIDA project SEAQIP II, a survey of the slaughter processes for farmed Pangasius has been performed in the Mekong delta from April 16th to May 20th 2005. Five processing factories were visited ... -
Risiko, forvaltning og bekjempelse av lakselussmitte på vill og oppdretta laksefisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Denne studien viser at oppdrettslokaliteter nær hverandre kan smitte hverandre med lakselus i liten grad, mens andre kan føre lakselussmitte over store avstander. Dette gjør det lettere å identifisere ”hvem som smitter ... -
Material flow and information flow at Insalus, a mineral water company
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Traceability will be an immensely important subject for the food industry these upcoming years. The TRACE R&D project is a European joint effort between food industry and solution providers, assisted by research institutes ... -
Risk assessment of health hazards from epoxidised soybean oil (ESBO) migrated from lids used on glass containers of baby Food. Opinion of the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in Contact with Food and Cosmetics of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2005) -
Status og veivalg for norsk rekenæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Denne rapporten beskriver status for rekenæringen i Norge. Rapporten inkluderer status på ressurssiden, flåtesiden, industrisiden og i markedene. Tallene i rapporten er hovedsakelig fra 2004. Rapporten drøfter også mulige ... -
Oppdrettstorsk - fôring, vekst og kvalitet. Rapport fra en produksjonssyklus, 2003-2004, hos Storfjord torsk AS, Skibotn
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Hvert kvartal fra yngelutsett til slakting (7 ganger) ble torsk tatt ut til analyser. Fisken i Skibotn var generelt av høy kvalitet. Den hadde akseptabel tilvekst inntil slaktetidspunktet, desember 2004. Det var perioder ... -
Kvalitetsforbedring av råstoff til tørrfiskproduksjon -Fangstskader på råstoffet og konsekvenser for kvaliteten på tørrfisken.
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Skader på råstoffet grunnet fangstredskap gir variabel og til dels dårlig kvalitet. Dette er en utfordring for norsk fiskeindustri, etter som skader på råstoffet ofte medfører at også produktkvaliteten blir variabel. Norsk ... -
Produkt- og markedstilpasning av pelagisk fisk i det russiske markedet. Fase 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2005) -
Toleranse for temperaturfall hos torsk i settefiskfasen. Potensiell flaskehals i intensiv sesonguavhengig produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Intensiv årstidsuavhengig produksjon av torsk innebærer produksjon ved høye temperaturer i landanlegg før overføring til merder i sjøen. Fisken vil bli utsatt for et fall i vanntemperatur ved overføring til sjø i den ...