Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSvorken, Marianne
dc.date.accessioned2021-02-15T10:38:30Z
dc.date.available2021-02-15T10:38:30Z
dc.date.created2021-02-08T10:51:20Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.isbn978-82-8296-669-6
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2728024
dc.description.abstractFor å oppnå markedsadgang til våre viktigste markeder for sjømat er sertifisering av bærekraftige fiskerier nødvendig. Prosessen med å utvikle en norsk standard, Norwegian Responsible Fisheries Management (NRFM), er nå i gang. Det finnes flere gode grunner til å opprette en norsk bærekraftstandard. Et av de viktigste argumentene er at en standard tilpasset norske fiskerier gjør at vi kan få frem vårt budskap: Hvordan vi gjør det i Norge og hvordan vi vil utvikle og forbedre våre fiskerier i tråd med FAO sine retningslinjer for miljømerking. Det foreligger nå et utkast av en standard som er klar for videreføring til neste steg, den innebærer blant annet akkreditering av programmets styringsorgan og utvikling av finansieringsmodell. Standarden er bygd opp etter samme modell som standarder på Island og i Alaska for å legge til rette for et fremtidig samarbeid med disse ordningene. Ordningene på Island og i Alaska er også brukt som mulige modeller for eierskap og drift av en norsk ordning. På sikt anbefales det å opprette en egen organisasjon som kan drifte ordningen. Før dette eventuelt skjer bør ordningen forankres godt i næringen gjennom hele verdikjeden.
dc.description.abstractIn this project, the first phase of developing a Norwegian standard for sustainable fisheries, Norwegian Responsible Fisheries Management (NRFM), is completed. A draft of the standard is ready to be taken to the next step, which includes accreditation of the programme's steering body and development of a financing model. The standard is based on the same model as standards in Iceland and Alaska to facilitate future cooperation with these schemes. The schemes in Iceland and Alaska have also been used as possible models for ownership and operation of a Norwegian scheme.
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EReZ4cdv57NHl77cif_DH8cBpoAoYGchgkD7QgRxG5knpg?e=xCEeBH
dc.titleNorwegian Responsible Fisheries Management (NRFM) – Utvikling av norsk standard for bærekraftige fiskerier
dc.title.alternativeNorwegian Responsible Fisheries Management (NRFM) – Development of a Norwegian standard for sustainable fisheries
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber17
dc.source.issue5/2021
dc.identifier.cristin1887539
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901577
dc.relation.projectNofima AS: 12842
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel