Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJoensen, Sjúrður
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorMartinsen, Gustav
dc.date.accessioned2019-08-15T08:54:56Z
dc.date.available2019-08-15T08:54:56Z
dc.date.created2019-08-14T14:12:04Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.isbn978-82-8296-601-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2608423
dc.description.abstractTørrfiskbedrifter er pålagt å merke sine produkter med holdbarhet. I dag er det satt en holdbarhet på 2 år uten at dette er godt dokumentert. I dette forprosjektet skal en undersøke holdbarhetskriterier for tørrfisk. I prosjektet er det lagret tørrfisk i to typer tørrfisklager, tradisjonelt lager og klimalager. Det er lagret tørrfisk fra 2015, 2016, 2017 og 2018, og alle produksjoner ble evaluert mot slutten av 2018. Henholdsvis tørrfisk lagret fra 6 måneder til 3 år og 6 måneder. Tørrfisken ble gulere både i skinnet og i muskelen under lagring. Tørrfisk på tradisjonelle lager gulnet mer enn tørrfisk lagret på klimalager. Under lagring ble tørrfisken lettere. Utbytte under bløyting ble også redusert ved økende lagringstid. Fisk på tradisjonelle lager hadde større utbyttereduksjoner, sammenliknet med tørrfisk på klimalager. Ved sensorisk vurdering av lukt og smak var det ikke vesentlige forskjeller mellom lagertypene eller ved lagringstid, hverken vurdert som rå bløytet tørrfisk eller som varmebehandlet tørrfisk. Andre kvalitetsparameter som eksempelvis spalting og mucoso endret seg ikke under lagring. Etter vår vurdering var det kun tørrfisk lagret i 3 år og 6 måneder på tradisjonelt lager som skilte seg ut ved å ha et særlig gult preg på muskelen.
dc.description.abstractHoldbarhetskriterier for tørrfisk – forprosjekt. Faglig sluttrapport
dc.description.abstractShelf life of stockfish – an initial study
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EbM2ehClEPZCpzDtzzD4Z5wBIWZ6qgHddwInkQsfBG4KpA
dc.titleHoldbarhetskriterier for tørrfisk – forprosjekt. Faglig sluttrapport
dc.title.alternativeShelf life of stockfish – an initial study
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber26
dc.source.issue22/2019
dc.identifier.cristin1715931
dc.relation.projectNofima AS: 12018
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901306
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,3,3,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameSensorikk, forbruker og innovasjon
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel