Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorVennerød, Frida Felicia
dc.contributor.authorGrini, Ida Synnøve Bårvåg
dc.contributor.authorAlmli, Valerie Lengard
dc.contributor.authorHersleth, Margrethe
dc.date.accessioned2019-03-04T07:38:13Z
dc.date.available2019-03-04T07:38:13Z
dc.date.created2018-11-22T18:16:05Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2588363
dc.description.abstractBarndommen er en spennende livsfase der mye skal læres og erfares, og grunnleggende kunnskap etableres. En god barndom bør inkludere riktig ernæring slik at barnekroppen får utvikle seg, og være både sunn og frisk. Barnehjernen skal også utvikle seg optimalt. Det er i denne livsfasen grunnlaget for våre fremtidige matpreferanser og matvaner dannes. Forskningsprosjektet Barn og matpreferanser i lys av den norske smaken (Barn & Smak) har samlet tre nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner, fem industripartnere og en næringsklynge for å belyse utviklingen i smakssanser og matpreferanser hos norske barn mellom 4-8 år. I tillegg har prosjektet, gjennom ulike studier, testet ca. 600 barn i samarbeid med 27 barnehager og skoler. Prosjektet ble finansiert av Norges forskningsråd og arbeidet pågikk i tre år fra 2014-2017. Denne guiden er en leveranse i prosjektet. Formålet med smaksguiden er å dele kunnskapen som ble etablert, både fra litteraturen og gjennom prosjektets egne studier. Målgruppen for smaksguiden er alle som har ansvar for planlegging, produksjon, tilberedning og/eller servering av mat til barn. Dette inkluderer barnehager, skoler, norske matprodusenter og relevante myndigheter. Forhåpentligvis vil også foresatte ha nytte av guiden.
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EZVgmd47PrpFoPaasUJEVDUBWZ7nyIis_fKXnAAhEfcWiQ
dc.titleBarn & Smak - En guide i barns smaksopplevelser og kosthold
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber30
dc.identifier.cristin1633981
dc.relation.projectNofima AS: 201702
dc.relation.projectNofima AS: 10862
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 221663
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 262308
cristin.unitcode7543,3,3,0
cristin.unitnameSensorikk, forbruker og innovasjon
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel