Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorSørensen, Nils Kristian
dc.contributor.authorGildberg, Asbjørn
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.date.accessioned2018-12-10T10:55:06Z
dc.date.available2018-12-10T10:55:06Z
dc.date.created2015-04-20T15:51:59Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn978-82-7251-587-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576907
dc.description.abstractI tørrfisk som blir utsatt for vedvarende mildt og fuktig vær, spesielt i tiden rett etter henging kan det ofte dannes mucoso. Mucoso, som er et annet ord for surfisk, kan beskrives som muskel med en geléaktig konsistens som ikke er egnet for konsum. Foruten tørkeforholdene vet en lite om årsaken til at mucoso oppstår og hva som bidrar til at mucoso dannes. Analyser av bakterietall, pH, TVN, proteaseaktivitet, samt sensoriske analyser av tørrfisk under henging i 10 uker indikerte at bakteriell aktivitet ser ut til å påvirke dannelsen av mucoso. Spesielt nyrevevet så ut til å kunne spille en sentral rolle fordi ansamlinger av bløtt nyrevev ble registrert under hele tørkeperioden i områdene der det oftest dannes mucoso; i gatt-partiet og i nakkeområdet. Dette vil kunne gi grobunn for bakterier som spres til nærliggende muskel. Hengeforsøk ute hos tørrfiskprodusenter tydet på at måten råstoffet ble lagret på før henging påvirket graden av mucoso. Fisk som ble sløyd på land fikk betydelig mindre mucoso og generelt bedre kvalitet enn fisk som ble sløyd om bord og ført i vann.
dc.description.abstractRapport/Report 13/2006 English summary
dc.description.abstractInnledende studie av kvalitetsfeilen mucoso i tørrfisk
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=PqrNCx%2fNldRCSxiS0Qauk9rttd4bylzEWNGPRFiPJlA%3d&docid=0f96d5d756cc7451ca939496efc0d3a24
dc.titleInnledende studie av kvalitetsfeilen mucoso i tørrfisk
dc.title.alternativeRapport/Report 13/2006 English summary
dc.title.alternativeInnledende studie av kvalitetsfeilen mucoso i tørrfisk
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber27
dc.source.issue13/2006
dc.identifier.cristin1238154
dc.relation.projectNofima AS: 8602
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel