Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.date.accessioned2018-12-10T10:55:00Z
dc.date.available2018-12-10T10:55:00Z
dc.date.created2015-04-21T09:50:12Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn978-82-7251-591-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576906
dc.description.abstractEn antar at råstoffkvaliteten og hvordan fersk torsk blir lagret før henging til tørrfisk påvirker graden av sur fisk eller mucoso dannelse under henging. Dette ble undersøkt ved å gjennomføre hengeforsøk på 3 ulike steder i Lofoten, Ballstad, Værøy og Røst. Redskapstypene garn, line og juksa ble undersøkt. Fisk fra samme fangstredskap ble lagret usløyd eller sløyd med eller uten sjøvann i karet i ca 24 timer før henging. Etter at fisken var ferdig tørket ble den vurdert av 3 ulike vrakere. Fisken ble også vurdert for mucoso etter utvanning. Resultatene viser tydelig at oppbevaring av sløyd råstoff i sjøvann reduserer tørrfisk kvaliteten betydelig sammenlignet med oppbevaring av usløyd råstoff, både med tanke på mucoso og makkfisk. Den mest optimale lagringsmetoden for å unngå makkfisk var oppbevaring av råstoffet usløyd i sjøvann. Med tanke på mucoso var den beste oppbevarings-metoden usløyd, der det var små forskjeller mellom lagring tørt eller i sjøvann. For fangstleddet betyr resultatene at råstoffet bør oppbevares usløyd, enten i sjøvann eller tørt. Dersom fisken må sløyes på havet, bør fisken oppbevares tørt. For tørrfiskprodusenter betyr dette at fisken ikke må oppbevares i sløyd tilstand i sjøvann til neste dag før henging. Forsøk over flere hengesesonger ved flere tørrfiskprodusenter må gjennomføres for å kunne dra sikre konklusjoner om hva som er den mest optimale måten å føre/oppbevare råstoff på til tørrfiskproduksjon.
dc.description.abstractRapport/Report 16/2006 English summary
dc.description.abstractMucoso i tørrfisk. Effekt av ulik oppbevaring av råstoff før henging
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=0npYXzwVrW%2bNXvkzouWtyf8%2fCvj6kZUpaJETM7o36C0%3d&docid=01355cb6c0f5a46e89a92911ecf970f6a
dc.titleMucoso i tørrfisk. Effekt av ulik oppbevaring av råstoff før henging
dc.title.alternativeRapport/Report 16/2006 English summary
dc.title.alternativeMucoso i tørrfisk. Effekt av ulik oppbevaring av råstoff før henging
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber38
dc.source.issue16/2006
dc.identifier.cristin1238202
dc.relation.projectNofima AS: 8602
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel