Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorMidling, Kjell Øyvind
dc.contributor.authorAas, Kåre
dc.date.accessioned2018-12-10T10:33:23Z
dc.date.available2018-12-10T10:33:23Z
dc.date.created2015-02-04T15:57:59Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.isbn978-82-7251-608-5
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576876
dc.description.abstractI dette prosjektet ble det gjennomført to forsøk med filetering av torsk ved ulik rigortilstand. Råstoffet var stor skrei fisket levende utenfor Vesterålen i mars – april. Torsken ble ilandført levende av fangstfartøyet og mellomlagret uten fôring i 2 og 4 uker før skånsom slakting, filetering og kjølelagring av filetene. I forsøkene ble ulike karakteristika målt og sammenlignet på fileter som var skåret ved 5 ulike tidspunkt etter slakting, fra pre-rigor (<2 timer post mortem) til post-rigor (6 døgn post mortem). Det var bare små variasjoner i ultimat muskel-pH. Rigortilstand ved filetering påvirket krymping og vektreduksjon (drypptap) under kjølelagring av filetene. Filetene som ble skåret pre-rigor var mindre spaltet, hadde fastere tekstur og noe mindre hvit farge enn filetene som var skåret i-rigor og post-rigor.
dc.description.abstractRapport/Report 3/2007 English summary
dc.description.abstractPre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Ez4Hjcvkh%2fqEvrR1ljavjN914NtacvG8EFchfpbBjCw%3d&docid=07cbfe634901f40b5ad5dabe9268ffc51
dc.titlePre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring
dc.title.alternativeRapport/Report 3/2007 English summary
dc.title.alternativePre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber16
dc.source.issue3/2007
dc.identifier.cristin1217079
dc.relation.projectNofima AS: 1541-2
dc.relation.projectNofima AS: 20084
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel