Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorMidling, Kjell Øyvind
dc.contributor.authorAas, Kåre
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.date.accessioned2018-12-10T10:32:39Z
dc.date.available2018-12-10T10:32:39Z
dc.date.created2015-02-05T09:29:53Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.isbn978-82-7251-609-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576872
dc.description.abstractHovedmålet var å dokumentere om filetering av torsk pre-rigor, i-rigor eller post-rigor påvirket holdbarhetstiden under kjølelagring, totalt etter slakting og etter filetering. Det var også et delmål å dokumentere andre ulikheter i produktkvalitet avhengig av råstoffets rigortilstand ved filetering, som krymping, filetspalting, farge og konsistens. Levendefanget vill torsk som hadde vært foret med lodde i ca ¾ år ble etter skånsom slakting filetert enten pre-rigor umiddelbart etter slakting, i-rigor 2 døgn etter slakting eller post-rigor 4 døgn etter slakting. Etter filetering ble filetene kjølelagret i inn til 12 døgn. Prøver til analyser av mikrobiologi, TVN, sensorisk kvalitet, pH, vann, protein, aske ble tatt ut hvert andre døgn gjennom lagringsperioden etter filetering. Til samme tidspunkt ble også krymping, vekttap, filetspalting, tekstur og farge målt på filetene.
dc.description.abstractRapport/Report 4/2007 English summary
dc.description.abstractPre-rigor filetering av levendefanget torsk - II Holdbarhet og filetkvalitet, levende vill torsk som ble fôret i merd før slakting
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=3Tjuu1%2fPfGjNV00bKxPPhjgMnYGiO5Cj0XEU9j0gnUI%3d&docid=073ffbbdd63b844b8bdbbdbafb3c2a718
dc.titlePre-rigor filetering av levendefanget torsk - II Holdbarhet og filetkvalitet, levende vill torsk som ble fôret i merd før slakting
dc.title.alternativeRapport/Report 4/2007 English summary
dc.title.alternativePre-rigor filetering av levendefanget torsk - II Holdbarhet og filetkvalitet, levende vill torsk som ble fôret i merd før slakting
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber18
dc.source.issue4/2007
dc.identifier.cristin1217223
dc.relation.projectNofima AS: 1541-2
dc.relation.projectNofima AS: 20084
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 158887
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel