Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAas, Kåre
dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.date.accessioned2018-12-10T10:32:21Z
dc.date.available2018-12-10T10:32:21Z
dc.date.created2015-03-18T12:23:45Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.isbn978-82-7251-616-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576869
dc.description.abstractMer enn 70 % av sei fanget med not er under 1,2 kilo sløyd. Det er denne fisken som har potensialet til å levendelagres og fôres. Dette råstoffet gir imidlertid filetprodukter som det er liten interesse for i de tradisjonelle markedene, noe som også er et av de viktigste signalene fra markedet i dette prosjektet. På bakgrunn av dette har vi undersøk muligheten av å fôre opp villfanget sei fra å være ”for liten” til å bli ”stor nok” i forhold til produksjon av lønnsomme produkter. Vi fant at det var vanskelig å tilvenne villfanget sei til formulert fôr, uavhengig av om det var i form av tørr pellet (Biomar, Marin Basic) eller våtfôr (Gelly Feed). Dette er vist ved lav andel spisere og reduksjon i både leverindeks og sløyd kondisjonsfaktor. Våre beregninger antyder at det er et potensial for verdiøkning av sei med levendelagring og oppfôring ved salg av fersk iset sei som er sløyd og hodekappet. Lønnsomheten i et slikt konsept vil imidlertid være svært følsomt for salgsverdi, råvarekostnad, fôrkostnadene og tilveksten. En utfordring i dette konseptet blir å utvikle et fôr som får seien til å spise og vokse. Videre viser beregningene at et konsept der man vedlikeholdsfôrer seien vil være mer lønnsomt enn fôring for vekst. Konseptene med levendelagring for loinproduksjon er mindre lønnsom enn ved bruk av tradisjonell fangst der fisken er død når den leveres til industrien.
dc.description.abstractLevendefangst og vedlikeholdsfôring av sei som grunnlag for produktutvikling og markedsutvikling
dc.description.abstractRapport/Report 11/2007 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=bnM5p8DQbIFl9a6kTKeVYsKeqsy1X7HjGs7IWvobbGc%3d&docid=0af3e9d690c454c8596f16cb8a27465e1
dc.titleLevendefangst og vedlikeholdsfôring av sei som grunnlag for produktutvikling og markedsutvikling
dc.title.alternativeLevendefangst og vedlikeholdsfôring av sei som grunnlag for produktutvikling og markedsutvikling
dc.title.alternativeRapport/Report 11/2007 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber32
dc.source.issue11/2007
dc.identifier.cristin1232732
dc.relation.projectNofima AS: 20053
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel