Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMørkøre, Turid
dc.contributor.authorYtrestøyl, Trine
dc.contributor.authorRuyter, Bente
dc.date.accessioned2018-12-10T10:31:21Z
dc.date.available2018-12-10T10:31:21Z
dc.date.created2015-02-04T15:43:04Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.isbn978-82-7251-668-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576860
dc.description.abstractFor å være i stand til utnytte potensialet som leveren fra oppdrettstorsk har som et høykvalitetsprodukt, er det nødvendig å tilegne seg kunnskaper som bidrar til en jevn og forutsigbar produksjon av lever som er velegnet til prosessering og som tilfredsstiller krav til kvalitet i krevende og godt betalende markeder. 1. Grønn misfarging er en viktig årsak til nedklassifisering av lever fra oppdrettstorsk. Årsaken(e) til misfargingen må kartlegges og i størst mulig grad elimineres. Herunder vil det være viktig å fremskaffe grunnleggende kunnskap om kjemisk sammensetning, morfologi og helserelaterte faktorer som kan knyttes til misfargingen 2. Det er relevant å undersøke betydningen av fôrsammensetning og fôringsregime for leverkvaliteten. 3. Leveren fra oppdrettstorsk kan prosesseres umiddelbart etter slakting under kontrollerte betingelser. Praktiske forhold for å få til en umiddelbar automatisert prosessering av super-fersk lever til human konsum bør avdekkes og prosesser for handtering, videreforedling og lagringsbetingelser bør optimaliseres 4. Gjennomføre en markedskartlegging for å avdekke potensialet og definere relevante produkter av lever med et spesielt stor potensial for å oppnå bedre grunnlag for å ”skreddersy” lever av oppdrettstorsk i forhold til preferanser i godt betalende markeder. 5. Relatere lever kvalitet til industrielle produksjonsdata fra bedriftene i partnerskapet. Dataene bearbeides statistisk ved multivariat analyse.
dc.description.abstractLeverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=VjqyGzkPuiAeSK9qEM2sVGgz2WMJHHkb5ORBx%2fnWgLE%3d&docid=030a80a9e03bc44ac849be5068774de76
dc.titleLeverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport
dc.title.alternativeLeverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber30
dc.source.issue33/2008
dc.identifier.cristin1217064
dc.relation.projectNofima AS: 20570
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,3,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameErnæring og fôrteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel