dc.contributor.author | Mørkøre, Turid | |
dc.contributor.author | Ytrestøyl, Trine | |
dc.contributor.author | Ruyter, Bente | |
dc.date.accessioned | 2018-12-10T10:31:21Z | |
dc.date.available | 2018-12-10T10:31:21Z | |
dc.date.created | 2015-02-04T15:43:04Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7251-668-9 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2576860 | |
dc.description.abstract | For å være i stand til utnytte potensialet som leveren fra oppdrettstorsk har som et høykvalitetsprodukt, er det nødvendig å tilegne seg kunnskaper som bidrar til en jevn og forutsigbar produksjon av lever som er velegnet til prosessering og som tilfredsstiller krav til kvalitet i krevende og godt betalende markeder. 1. Grønn misfarging er en viktig årsak til nedklassifisering av lever fra oppdrettstorsk. Årsaken(e) til misfargingen må kartlegges og i størst mulig grad elimineres. Herunder vil det være viktig å fremskaffe grunnleggende kunnskap om kjemisk sammensetning, morfologi og helserelaterte faktorer som kan knyttes til misfargingen 2. Det er relevant å undersøke betydningen av fôrsammensetning og fôringsregime for leverkvaliteten. 3. Leveren fra oppdrettstorsk kan prosesseres umiddelbart etter slakting under kontrollerte betingelser. Praktiske forhold for å få til en umiddelbar automatisert prosessering av super-fersk lever til human konsum bør avdekkes og prosesser for handtering, videreforedling og lagringsbetingelser bør optimaliseres 4. Gjennomføre en markedskartlegging for å avdekke potensialet og definere relevante produkter av lever med et spesielt stor potensial for å oppnå bedre grunnlag for å ”skreddersy” lever av oppdrettstorsk i forhold til preferanser i godt betalende markeder. 5. Relatere lever kvalitet til industrielle produksjonsdata fra bedriftene i partnerskapet. Dataene bearbeides statistisk ved multivariat analyse. | |
dc.description.abstract | Leverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=VjqyGzkPuiAeSK9qEM2sVGgz2WMJHHkb5ORBx%2fnWgLE%3d&docid=030a80a9e03bc44ac849be5068774de76 | |
dc.title | Leverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport | |
dc.title.alternative | Leverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 30 | |
dc.source.issue | 33/2008 | |
dc.identifier.cristin | 1217064 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 20570 | |
cristin.unitcode | 7543,2,5,0 | |
cristin.unitcode | 7543,1,3,0 | |
cristin.unitname | Sjømatindustri | |
cristin.unitname | Ernæring og fôrteknologi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |